Jalonen sai vihdoin lähes terveen miehistön

LIIGA / Artikkeli
Michael Bros ja Ondrej Kratena jäivät kotiin, kun Kärpät matkusti toiseen välieräotteluun Tampereelle. Molemmat olivat sivussa vatsavaivojen vuoksi. Siitä huolimatta Kari Jalosella riitti tyytyväisyyttä joukkueensa tilanteeseen.

Oulun Kärpät jyrää tällä hetkellä vakuuttavasti kohti SM-liigan finaaleja. Siitäkin huolimatta, että sen kaksi tshekkiläishyökkääjää, Ondrej Kratena ja Michael Bros ovat sivussa vatsataudin vuoksi.

Vatsatauti on tänä keväänä ollut pudotuspeleissä yksi puheenaiheista. Tauti on kaatanut miehiä sairastuvalle useammastakin joukkueesta. Kärpistä on ollut pois muun muassa Kari Haakana.

– Aika kipeänä ovat Kratena ja Bros olleet. En tiedä tarkemmin tämän hetken tilannetta, mutta toivotaan, että ovat perjantaina mukana, oululaisten päävalmentaja Kari Jalonen kommentoi toisen välierän jälkeen.

Yleensä voisi kuvitella, että valmentaja olisi pahoillaan kahden pelaajan poissaolosta. Sitä Jalonen toki on, mutta löytää tilanteesta myös positiivisia asioita.

– Ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä meillä on kahdessa peräkkäisessä ottelussa tismalleen sama miehistö. Koko ajan on jonkun syyn takia jouduttu vaihtamaan ryhmää.

”Nautin spekuloinnista”

Vielä reilu viikko sitten Tampereella nähtiin vihainen ja myrtynyt Jalonen, joka marssi suoraan ottelun jälkeen mököttämään ulkona odottaneeseen joukkueen linja-autoon. Tuolloin myös kakkosvalmentaja Mikko Haapakoski kieltäytyi antamasta haastatteluja medialle.

Nyt ääni kellossa oli täysin erilainen. Kun joukkue on uudestisyntynyt, myös valmentaja jaksaa miettiä peliä ja sitä, miten välieräsarja on kahdessa ottelussa kehittynyt.

– Olihan ensimmäisen pelin ensimmäinen erä ihan kaaoottista. Pikkuhiljaa on peliin tullut järkeä. Se on tietysti luonnollistakin. Joukkueet ovat saaneet tuntumaa toisiinsa ja oppivat pelaamaan toisiaan vastaan.

Selkeä on myös ero Kärppien puolivälieräsarjan ja välierän välillä. Tappara ei ole yhtä fyysinen vastus kuin Ilves ja siksi se sopii paremmin oululaisille.

– Joukkueet ovat niin erilaisia. Ei kannata tässä kohtaa lähteä arvioimaan mikä sarja on helppo tai vaikea. Meillä on vielä paljon edessä.

Kärppien maalivahtipeli on aiheuttanut kummastusta myös asiantuntijapiireissä. Monet maalivahtivalmentajat ovat ulkoapäin ihmetelleet Kärppien toimintaa tämän kevään pudotuspeleissä.

Ensin vastuu oli Chiodolla, joka epäonnistui. Sen jälkeen vastuuta on kantanut Tarkki, jonka itseluottamus on aika heikossa jamassa. Ja joka olisi pommitettu reikäjuustoksi, jos kahdessa ensimmäisessä sarjassa olisi vastassa ollut joku nykyisiä vastustajia kovempi joukkue.

Ei siis ole ihme, että täkyyn on tarttunut myös media. Kärppien maalivahtitilanne on nostettu yhdeksi oululaisten mahdolliseksi heikkoudeksi.

– Tämä kaikki spekulointi kuuluu pudotuspeleihin. Muut elää jos-tilanteessa, me elämme kun-tilanteessa ja olemme koko ajan tienneet mitä teemme. Mutta tämä kaikki on osa pudotuspelejä ja nautin tästä, Jalonen vakuuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle