Laamaselle tärkeä onnistuminen

LIIGA / Haastattelu
Oulun Kärppien puolustaja Jukka-Pekka Laamanen on yleensä mies, jonka odotetaan tekevän tehoja myös hyökkäyspäässä. Tänä keväänä pisteitä ei ole ropissut, mutta kolmannessa välierässä mies pääsi heiluttamaan verkkoa.

Laamasen osuma syntyi ylivoimalla, kun oululaiset pyörittivät pakkopeliään Tappara-päädyssä. Lopulta mainiota kevättä pelaava Topi Jaakola antoi poikittaissyötön ja Laamanen pääsi vapaaseen paikkaan b-pisteiden väliin. Rannelaukaus sujahti maalin vasempaan yläkulmaan.

- Kiekko liikkui siinä pitkin ja poikin. Pääsin vapaasti ampumaan keskeltä – silmät kiinni ja sinne meni! Ihan hyvää teki, ei voi kieltää, Laamanen hymyili.

Puolustajan peli ei ole kulkenut viime aikoina kovin hyvin, mutta mies kielsi, että olisi puristanut tehottomuuden vuoksi mailasta.

- Maalin tekeminen on aina mukavaa. Olen joukkueen profiilipelaaja, ja juuri meidän pitää nostaa tasoamme pudotuspeleissä. En kuitenkaan vielä puristanut mailasta liikaa.

Kärpät sai pelata ottelussa runsaasti ylivoimalla. Ottelun tunnetaso oli edellisiä kamppailuita kovempi, sillä enää joukkueiden ei tarvitse hakea tuntumaan toisistaan.

- Pystyimme liikkumaan ja luistelemaan hyvin, vastustaja joutui sitten rikkomaan. Mitä pitemmälle pelit menevät, sitä enemmän puolustamiseen täytyy keskittyä. Nyt tunnetasoa oli ehkä vähän enemmän kuin ennen. Kun sarja etenee, niin sieltä löytyy taistelupareja.

» Lähetä palautetta toimitukselle