Tarkki tylsytti Tapparan

Muut Sarjat / Haastattelu
Oululaisten maalivahtipeli on asia, mikä on herättänyt lähes joka kevät keskustelua. Toista kauttaan Kärppien veräjällä pudotuspelejä pelaava Tuomas Tarkki ei puheista ja kirjoituksista hätkähdä, vaan luottaa omaan tekemiseen.

Kärpät lähti pudotuspeleihin kanadalaisen Andy Chiodon voimin, mutta kesken puolivälierien maalille vaihdettiin tuttu mies viime kevään mestaruuden takaa – Tuomas Tarkki.

Raumalainen rauhallisuus on parantanut otteitaan pudotuspelien edetessä ja välierien kolmannessa kohtaamisessa Tarkki oli Kärppien voiton takuumiehenä.

- Jokainen peli vie omaakin peliä eteenpäin. Pudotuspeleissä oppii jo tuntemaan vastustajaa ja tietää, mitä pelaajat hakevat ja minkä tyyppisiä ratkaisuja he tekevät. En kuitenkaan koe, että oma peli olisi mitenkään isommin heilahdellut, Tarkki kommentoi.

Tapparaa vastaan ottelusarjan ensimmäinen kohtaaminen oli kummaltakin varsin vaiheikkaista peliä molempiin päihin.

- Meillä oli alla kuuden pelin sarja Ilvestä vastaan ja Tapparalla JYPiä, joten ehkä siinä oli pientä tarkkailua puolin ja toisin. Kokonaisuutena meiltä hyvää kuitenkin taistelua kaikissa kohtaamisissa.

Mitä pidemmälle ottelut ovat menneet, sitä paremmin Kärpät on saanut peliään käyntiin. Ratkaisevaksi muodostui myös joukkueen pitämä keskustelu tappiollisen neljännen ottelun jälkeen Ilvestä vastaan.

- Ilves-sarjan viidennestä pelistä lähtien olemme pelanneet fiksummin ja lähempänä omaa tasoa. Uskon kuitenkin, että meillä on vieläkin reservissä parantaa peliä. Mitään isompaa ei tarvitse muuttaa, nyt vain jatketaan kovaa työtä.

Kolmannessa kohtaamisessa pelaamisessa oli räiskettä ja ryminää. Tappara tuli kovaa Tarkin vartioimalle maalille.

- Tappara on tullut joka pelissä hyvin maalille. Meidän puolustajat ovat kuitenkin pystyneet todella hyvin siivoamaan maalilta kiekot, mistä täytyy antaa pojille kiitosta.

Ottelusarjan kaikki ottelut ovat olleet tiukkoja vääntöjä, mutta niin vain Kärpät on selvinnyt niistä voittajana joka kerta. Tarkin mukaan voittojen takuuna on ollut juuri astetta parempi taistelu ja tekeminen.

- Jokainen peli on tässä sarjassa ollut tiukka maalin peli. Tärkeää on, että jatkamme samalla asenteella eteenpäin kuin aikaisemmissa peleissä Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle