Ojanen lupaa ratkaisun jatkosta ennen kesää

LIIGA / Artikkeli
Tapparan Janne Ojanen pelasi lauantai-iltana ehkä liigauransa viimeisen ottelun, kun kirvesrinnat huipensivat kautensa pronssimitaleihin. Virallista päätöstä Ojanen ei ole uransa jatkosta vielä tehnyt.

Pronssiottelu oli juuri sellainen näytös kuin osattiin odottaa. Tapparaa kiinnosti, Jokereita ei. Ottelun pelaamisen järkevyydestä keskustellaan aika ajoin ja paljon kiekkokaukaloita kiertänyt Ojanen sen järkevyyttä pohdiskeli.

– Kyllähän se tietysti hyvältä tuntuu ja järkevältä, kun sen voittaa. Jos olisi hävinnyt, olisi varmasti eri mieltä. En tiedä onko siinä järkeä, mutta näin on päätetty, diplomaattinen Tappara-kapteeni kommentoi.

– Meillä on kopissa paljon pelaajia, joille tämä oli ensimmäinen mitali. Nyt sitä voi sitten lähteä kirkastamaan.

Tapparan kannattajat olivat saapuneet sankoin joukoin todistamaan joukkueensa kauden viimeistä ottelua. Epäselväksi ei jäänyt, kenen takia Helsinkiin oli matkattu. Runsaslukuisella ryhmällä oli mukana iso Janne-lakana.

Yleisö saikin ekstraherkkua, kun kapteeni itse viimeisteli Tapparan voitto-osuman. Maestron mahdollisesti viimeinen liigamaali oli varsin ikimuistoinen. Ojanen ampui, Jokerien maalivahti Joni Puurula torjui ja paluukiekon ampui sisään narripaitojen puolustaja Marko Kauppinen, joka yritti vain purkaa kiekkoa maalin ohi. Erikoinen maali uran mahdolliselle päätökselle.

– Eikö kelvannut vai? Olisiko pitänyt ampua yläpesään, Ojanen virnisteli.

Lapset haluavat uran jatkoa

Neljännen välierätappion jälkeen kaiken nähnyt konkari kertoi vakavasti harkitsevansa uransa lopettamista. Se tuli yllätyksenä joillekin Tapparan kannattajille, vaikka Ojasen lähipiiri on jo pidempään tiennyt miehen puntaroivan uran jatkoa.

- Asioita täytyy miettiä huolella. Katsotaan nyt ainakin muutama viikko, ei pidä tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä, Ojanen kommentoi ja lupasi päätöksen kesään mennessä.

Tapparan päävalmentajan tehtävät jättävä Rauli Urama sanoi pronssimitali kaulassa uskovansa Ojasen jatkavan uraansa.

Osa on epäillyt, että ensi viikolla 40 vuotta täyttävän Ojasen viikon takaiset lausunnot tulivat vain karvaan pettymyksen vuoksi. itse vakuuttaa, että kaulassa roikkuva pronssimitali ei vaikuta päätöksentekoon.

– Kaikki on aidosti auki. Kotona on samanlaiset fiilikset, lapset tosin toivoisivat, että jatkaisin vielä. Mitään painostusta suuntaan tai toiseen ei ole tullut.

– Jääkiekkoilu on aika kovaa hommaa tämän ikäiselle pelaajalle. Kotona on tullut sohva tutuksi, usein on niin väsynyt, ettei jaksa olla lasten kanssa, vaikka mieli tekisi.

Ojaselle kausi oli suuri menestys. Joukkueen ikänestori näytti nuoremmille mallia ja johdatti ykkösketjua varmaotteisesti läpi koko kauden. Arto Javanaisen SM-liigan piste-ennätyskin on vaarassa, mikäli ura jatkuu.

Koko joukkueelle kausi oli menestys. Ennen kauden alkua Tapparaa arvioitiin yleisesti sijoille seitsemästä yhdeksään, nuorentuneeseen ryhmään ei uskottu. Kirvesrinnat näyttivät epäilijöille ja olivat runkosarjassa peräti neljänsiä.

– Kyllä tästä kaudesta voi antaa arvosanaksi yhdeksän plus. Hirveästi meiltä ei odotettu ja kyllähän se alku oli vähän sellaista, että mitäköhän tästä tulee. ”Rale” (Urama) keksi hyvät systeemit ja pelaajat toteuttivat sitä hyvin, kapteeni arvioi joukkueensa kautta.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen oli asiasta maltillisempi. Seurajohtajan arvosana oli aavistuksen heikompi, yhdeksän miinus.

– Se on aina niin negatiivinen, Ojanen naurahtaa.

Muut lähtevät lomalle, Ojanen kotiin

Osalla Tapparan pelaajista kausi vielä jatkuu. Anssi Salmela ja Jori Lehterä liittyvät ensi viikolla maajoukkueen harjoitusryhmään. Pronssiottelussa hattutempun iskenyt tanskalainen Nichlas Hardt lähtee heti sunnuntaina kotimaahansa ja liittyy seuraavana päivänä maajoukkueen leiriryhmään.

Joukkueella on edessä palkintoloma. Maajoukkuepelaajien lisäksi kaksi on joukosta poissa. Jonas Enlund lähtee suorittamaan kesken jäänyttä asepalvelusta, eikä Ojanenkaan aio matkalle lähteä.

– Jään kotiin. Haluan olla perheen kanssa.

Ojanen ei siis ole lähdössä Salmelan ja Lehterän kanssa maajoukkueeseen.

– Ei ole kutsua tullut. Kai se riitti, kun kertaallen kieltäytyi, kapteeni virnisteli.

– Kyllä nyt saa kiekko jäädä vähäksi aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle