Mielipide

Tunteiden paloa

LIIGA / Kolumni
Ässien ja Bluesin taisto tarjosi kaikkea, mitä hyvä jääkiekko-ottelu tarvitsee. Tunnetta ottelusta ei puuttunut. Jo ensimmäisessä erässä Pasi Peltonen ja Patrik Lostedt nuhjasivat itselleen suikukomennuksen. Myös ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tunteet olivat pinnassa.

Ässien siirryttyä 2-0-johtoon päätti Patrik Lostedt tehdä asialle jotain. Espoolaishyökkääjä ajoi surutta porilaisten maalille. Tätä ei perusässä Pasi Peltonen sulattanut. Hanskat tippuivat, mutta iskuja ei juuri ehditty vaihtaa linjatuomarien tultua väliin. Lostedtille 2 minuuttia ryntäyksestä ja ottelurangaistus tappelun aloittamisesta. Peltoselle 5 minuuttia tappelusta ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä.

Lehdistötilaisuuden loppupuolella käynnistynyt sanasota sai puolestaan alkunsa Alpo Suhosen avattua sanaisen arkkunsa.

- Vielä tästä Lostedtista. Uskomatonta, että teillä [Bluesilla] on riveissä tuollainen pelaaja. Kaveri yrittää taklata meidän maalivahtia. Mitä te teette tuollaisella pelaajalla, Ässien pääkäskyttäjä jyrisi.

Bluesin vastuuvalmentaja Petri Matikainen ei jäänyt sanattomaksi.

- Patrik on meille tärkeä pelaaja. Aivan erinomainen. Tilannehan alkoi Peltosen huitaistua Lostedtilta huulen auki. Tässä valossa tilanteesta tulleet tuomiot ovat käsittämättömiä, Matikainen ihmetteli.

Myös Ben Eavesin sivuunjääminen kesken ottelun kirvoitti Matikaiselta vahvan mielipiteen.

- Meiltä Eaves joutui pois, kun hänen päälleen ajettiin surutta, vaikka oli täysin kiekoton.

Alpo Suhonen ei jäänyt pekkaa pahemmaksi.

- Samalla tavalla [Matti] Uusivirta ajoi meidän pelaajaa.

Tässä vaiheessa Matikainen todella suivaantui.

- Sä hurkastelet, hurskastellaan tässä nyt molemmat sitten. Itse huudat tuolla koko ajan, ettei saa taklata ja sitten lähetät omat koirat perään.

Tähän ei Suhonen enää vastannut, vaan lehdistötilaisuus valmentajien osalta päättyi väkinäisten hymyjen ja kättelyjen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle