Matti Alatalo Kärppien peräsimeen

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät lähtee ensi kaudella puolustamaan SM-kultaansa Matti Alatalon opein. Alatalon päävalmentajasopimus on 1+1-vuotinen.
kommentti

Kova paikka
[lue lisää]

Kärpät päätti odottamatta ilman suurempaa tiedotustilaisuutta julkaista tiistaina uuden päävalmentajansa nimen. Vetovastuun ottaa HPK:ta päättyneellä kaudella valmentanut Matti Alatalo.

- Mieli on hyvä ja uusi haaste on edessä. Tiedän, että työsarkaa on paljon ja kova taistelu alkaa tästä eteenpäin, Alatalo kommentoi tuoreeltaan Radio Megan haastattelussa.

- Jos tutisuttaisi, niin tuskin olisin sinne lähtenyt. Urheilussa pitää pyrkiä eteenpäin. Jos tämmöisen haasteen saa, niin onhan se kovimpia mitä Suomessa ja Euroopassa voi saada.

Oulaisista kotoisin oleva Alatalo, 49, ei ole aiemmin ollut huipputason valmennustehtävissä kotiseudullaan. Ennen viime kauden HPK-pestiään Alatalo on SM-liigassa valmentanut JYPiä vuosina 2002-07. JYP-pestiä edeltävältä ajalta hänellä on lähes kymmenen vuoden kokemus valmennustehtävistä Itävallassa ja Sveitsissä.

Alatalo on valmistunut Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 1987. Valmistumisensa jälkeen hän toimi kouluttajana Jääkiekkoliitossa ja sen jälkeen vuoden apuvalmentajana Cornellin yliopistossa Yhdysvalloissa. Pohjois-Amerikasta palattuaan Alatalo toimi viisi kautta Tapparan valmennuspäällikkönä ennen kuin lähti pitkälle visiitilleen Keski-Eurooppaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle