Lähes maalitonta, muttei munatonta

LIIGA / Artikkeli
"Munattomuuden huippu", tuhahti eräs Ilves-organisaation työntekijä itsekseen tupsukorvien jäätyä maaleitta paikallisottelussa. Kokonaisuutena peli ei ollut niin kelvoton kuin katkera kommentti antaa ymmärtää. Ei varsinkaan Tappara-leirin näkökulmasta.

− Minä en tätä peliä munattomaksi kuvailisi, vaikka tulos taululla olisi ollut miten päin tahansa, Tapparan päävalmentaja Mikko Saarinen näki.

− Tosin ei tämä ihan niin kiihkeääkään ollut kuin odotin. Alkuverryttelyssä oli verbaalista miekkailua ja pientä fyysistä kontaktiakin, mutta pelin aikana se ei sitten purkautunut isommin.

Vaikka paikallispeli tarjosi vain yhden maalin, kamppailua ei voi kutsua tilanneköyhäksi. Ensimmäinen erä oli vauhdikasta menoa, toinen jähmeämpää ja kolmas kirvespaitojen vahvaa johtoasemapelaamista. Kuvaavinta ottelun viihdyttävyydelle on se, että molemmat maalivahdit saivat venyä lukuisiin täpäriin torjuntoihin.

− Pelaajat osaltaan tekivät [Mika] Lehdon homman helpoksi, sillä keskustaa suojeltiin hyvin ja suuri osa laukauksista tuli kaukaa, mutta oli siellä paljon pahoja poikittaissyöttöjäkin. Niissä Lehto luki peliä hyvin ja piti tolpat kiinni, Saarinen kiitteli ottelun voimahahmoa.

Jos Tappara olisi tämän ottelun hävinnyt, todennäköisesti tylyimmät tiedotusvälineet olisivat jo julistaneet kirvespaitojen playoff-haaveet kuolleiksi. Tappioputki katkesi kriittisellä hetkellä. Nyt kymmenes sija on taas kahden pisteen päässä, mutta lähes kaikilla kilpailijoilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Saarinen ei myöntänyt, että tämä olisi tuntunut hänestä erityiseltä kohtalonpeliltä. Sen sijaan hän myönsi sen, että pelin alussa kiekot pomppivat lavoissa, mutta Tappara-luotsi laittoi inhimillisen jännityksen piikkiin. Tärkeimmillä hetkillä eli kolmannessa erässä Tappara oli vahva.

− Löysimme taas pelirohkeuden. Esimerkiksi vuoden alussa Lahdessa koimme pohjanoteerauksen kun pelirohkeus loppui täysin, mutta sitten on ollut tällaisia kuten tämä ja HPK-peli [3−2-voitto edellisviikon tiistaina]. Henkimaailman juttuja nämä tuntuvat olevan.

Henkimaailman juttuja voi halutessaan nähdä taustalla siinäkin, että kauden neljä aiempaa paikallispeliä olivat päättyneet Ilveksen niukkaan voittoon. Oliko Mikko Saariselle merkittävä saavutus saada päävalmentajauran ensimmäinen voitto paikallisvastustajasta?

− Ehdottomasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle