Viuhkola kahden ottelun pelikieltoon

LIIGA / Uutinen
SM-liigan kurinpitoryhmä antoi Oulun Kärppien keskushyökkääjä Jari Viuhkolalle kahden ottelun pelikiellon. Pannaan syynä oli Viuhkolan kontakti erotuomariin tiistain liigakierroksella.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen oli saattanut tiedon tapauksesta liigan kurinpitopäällikkö Jarmo Muukkoselle. Hän puolestaan päätti, että asian käsittelee kurinpitoryhmä.

Ryhmä katsoi tilanteesta kaksi videota ja kuunteli lisäksi keskushyökkääjän version tapauksesta. Viuhkolan mukaan hän lähti peittämään puolustajan purkukiekkoa, eikä kertomansa mukaan nähnyt eteen peruuttanutta erotuomari Ville Vuohtoniemeä. Kärppäsentteri kertoo olevansa loukkaantunut väitteistä, joiden mukaan hän vahingoittaisi tuomaria tahallaan. Viuhkola myös korostaa, ettei tuomarikaksikko tai otteluvalvoja nähnyt tapauksessa tahallisuutta.

Liigan kurinpitoryhmän toteaa videotarkastelunsa perusteella, että Viuhkola on nähnyt tuomarin, tai hänen olisi pitänyt vähintää havaita tämä. Ryhmä ei niele sentterin kertomusta siitä, että hän ei olisi havainnut Vuohtoniemeä.

Kurinpitoryhmän mukaan Viuhkola on törkeällä tavalla laiminlyönyt velvollisuutensa liikkua kaukalossa siten, että törmäystä tuomareiden kanssa ei tapahdu. Tapausta ei kuitenkaan lueta tahalliseksi vahingoittamisyritykseksi, koska se tapahtuu pelitilanteessa.

Viuhkola kärsii rangaistuksensa torstain ja lauantain kierroksilla, kun Kärpät kohtaa vieraissa Ilveksen ja kotonaan Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle