Bernd Brückler jatkaa uraansa Venäjällä

LIIGA / Uutinen
Espoo Bluesin maalia kolmen ja puolen kauden ajan vartioinut Bernd Brückler siirtyy Venäjän KHL-liigaan. Itävaltalaisen uusi työnantaja on Nizni Novgorod Torpedo.

Bernd Brücklerin sopimus Nizni Novgorodin kanssa on kaksivuotinen. Itävallan maajoukkuemaalivahti on tyytyväinen uuteen sopimukseensa.

– Minulla oli useita hyviä tarjouksia, mutta kun sain tarjouksen Torpedolta, ratkaisu oli helppo. KHL on NHL:n jälkeen maailman toiseksi kovatasoisin sarja, Brückler kertoi Kleine Zeitungille.

Venäjälle siirtyminen aiheuttaa usein pienoisen kulttuurishokin. Tätä odottaa myös Brückler.

– Kultturishokkihan se on, mutta ei minua pelota. Nizni Novgorod on Venäjän viidenneksi suurin kaupunki ja suurin piirtein Wienin kokoinen. Ainakin siellä on valoisampaa kuin jossain Siperian perimmäisessä nurkassa, Brückler totesi.

Brückler pelasi Bluesissa kolmen ja puolen kauden ajan. Kaudella 2005-06 Brückler liittyi espoolaisjoukkueeseen kesken kauden ja otti joukkueen ykkösmaalivahdin paikan itselleen. Seuraavien kahden kauden ajan Brückler pysyi Bluesin ykkösvahtina, vaikka itävaltalaisen syrjäyttämistä kävivät yrittämässä vuorollaan Ari Ahonen ja Jere Myllyniemi.

Brücklerin suurin saavutus SM-liigassa oli hopeaan päättynyt kausi 2007-08. Tuolloin itävaltalainen johdatti Bluesin sen seurahistorian ensimmäisille mitalaille.

Päättyneellä kaudella Brücklerin kirittäjänä oli alkukaudesta nuori Mikko Koskinen, joka sai alkuun vastuuta Bluesin ulkomaalaisrotaation vuoksi. Brücklerin lievästi haparoivat otteet ja Koskisen hyvä maalivahtipeli johtivat siihen, että kevätkaudella Koskinen nousi Bluesin selkeäksi ykkösvahdiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle