HPK:n juhlaturnauksen finaali jäi pelaamatta

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon 80-vuotisjuhlaturnauksen finaalista tuli lässähtänyt kohokas. HPK:n ja KalPan välinen ottelu jouduttiin keskeyttämään 15 minuutin pelaamisen jälkeen, kun jää Rinkelinmäen hallissa petti.

Eteläpäädyn jää muuttui paikoittain sohjoksi ensimmäisen erän aikana ja myös jäämainokset pilkistivät jo esiin. Runsas yleisömäärä, lämmin ja varsin kostea ilmanala vaikuttivat tilanteeseen, eikä jää enää kestänyt olosuhteita.

Samaan aikaan Rinkelinmäen viereisessä kakkoshallissa pelattiin naisten SM-sarjajoukkueiden harjoitusturnausta, joka myös vei jäädytys- ja ilmastointilaitteiston tehoja osaltaan.

Joukkueiden pelaajat kävivät vuorollaan ihmettelemässä jään tilannetta. Viimein kahden erätauon ja parin muun mietintähetken jälkeen kaikki osapuolet tulivat siihen lopputulokseen, että pelaajien turvallisuus olisi ollut vaarassa, jos ottelua olisi vielä jatkettu.

Ottelu oli keskeytyshetkellä 0-0-tilanteessa. HPK:n toimitusjohtaja Kai Tervonen kommentoi aihetta seuran kotisivuilla ja lupasi lipun haltijoille alennuksen SM-liigakauden avausottelun lipuista.

- Yksi jäämainoksista alkoi kupruilla ja jää lohkeili mainoksen päältä. Pelin keskeyttämisen aiheuttanut jäämainos sijaitsee maalin kulmalla, joka on erityisen paha paikka pelaajien kannalta. Pelaajien turvallisuutta ei pystytty enää takaamaan, joten peli oli pakko keskeyttää. HPK:n puolesta olen todella pahoillani tapahtuneesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle