Blues värvää mielellään vanhoja ystäviään

LIIGA / Haastattelu
Dale Clarke palaa Espoon Bluesiin ja lokakuussa niin teki Joakim Eriksson. Blues-valmentaja Lauri Marjamäki pitää siitä. Mieluummin vanha vahvistus kuin tuntematon tulokas.

Espoon Blues myi oman kasvatin Ville Lajusen KHL:n Metallurg Magnitogorskiin. Metallurgin maksama hinta oli hyvin merkittävä. Sillä rahalla Blues palkkasi kokeneen Dale Clarken Kanadasta.

Lajusen myyminen oli Blues-valmentaja Lauri Marjamäen mukaan ”pitkä case”. Hyökkäämisen osaava Lajunen esiintyi edukseen Euro Hockey Tourilla Helsingissä ja Venäjän mediassa moni KHL-rykelmä oli hänen perässään. Lopuksi Blues teki päätöksen myynnistä.

– Emme halunneet olla esteenä, Marjamäki sanoo.

Vaikka Blues palkkasi jo Clarken, Lajusen myynnistä jäi rahaa yli. Sen Blues aikoo käyttää hyödykseen.

– Haemme vahvistusta hyökkäykseen. Petri Lammassaari oli suuri menetys.

Bluesille siihen saakka eniten maaleja tehnyt Lammassaari on vamman vuoksi kauan sivussa.

– Siksi haemme hyökkääjää, joka pystyy ampumaan maaleja.


Dale Clarke palaa Espooseen.

Clarke mukana KalPa-ottelussa

SM-liiga on myöntänyt Clarkelle luvan kohdata KalPa lauantaina.

– Hän pelaa Oskari Korpikarin parina, Marjamäki vahvistaa.

Myydyn Lajusen paikka oli Korpikarin rinnalla, mutta Marjamäki ei hyväksy esitystä siitä, että Clarke on Lajusen korvaaja.

– Kukaan ei korvaa ketään, Marjamäki sanoo ja korostaa yksilöllisyyttä.

Clarke, 33, edusti Espoota vuosina 2007–2009. Kovaa laukova Clarke teki kummallakin kaudella lähelle 20 pistettä ja saavutuksena oli yksi SM-hopea. Hän oli selvä vahvistus, vaikka ei koskaan päässytkään suureen suosioon.

Espoosta Helsingin IFK:hon siirtynyt Clarke kiekkoili viime kaudella Brynäsissä. Kuluneen syksyn hän on viettänyt vapaana.

– Hän on elänyt perheen kanssa Torontossa. Hänellä on kolme lasta, Marjamäki kertoo.

Työtön syksy saa epäilemään, onko Clarke edelleen vahva, mutta Marjamäki on varma, että hän on ”täydessä iskussa”. Rytmiin pääseminen vie toki aikaa. KalPa-ottelu on Clarkelle hankala, sillä hän lentää Kuopioon.

Clarken tavoin Bluesin vanha ystävä on lokakuussa hyökkäyksen johtajaksi hankittu Joakim Eriksson. Tämä teema on Marjamäen mieleen.

– On helpompaa elää, kun tiedämme tarkkaan, mitä saamme. Dalellekin on helpompaa tulla mukaan, kun hän tuntee Bluesin. Mieluummin tuttu kuin se, että ei tunne ollenkaan.

Sama pätee tulevaan hyökkääjän hankintaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle