”Älä vaan sano sille pahasti ettei se lähde pois täältä”

LIIGA / Haastattelu
Pekka Virta oli torstaina tyytymätön TPS:n esitykseen. Joukkueen kärkipelaajat eivät Virran mukaan anna kaikkeaan jokaisessa ottelussa.

TPS haki ensin Raumalta ja Helsingistä vierasvoitot, päätti sen jälkeen kotitappioputkensa voitolla Bluesista, raapi sitten vielä pisteen Hämeenlinnasta ja voitti Tapparan Hakametsässä. Torstaina Kärpät antoi kuitenkin kylmää kyytiä ja lehdistötilaisuudessa Pekka Virran tulilinjalle joutuivat joukkueen kovapalkkaisimmat nimet.

– Pelasimme kolme peliä hyvää jääkiekkoa, ja nyt kun tuli taas vähän vaikeampi hetki niin annetaan periksi. Jos kilpailutilanne on ihan nolla ja nostetaan jotain B-junnuja kokoonpanoon, ja silloin meidän kärkipelaajat päättää olla pelaamatta, niin kyllä siinä on aika voimaton olo.


Tomas Plihalin suoritustaso on heitellyt.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

– Fakta on että ne on muutaman kauden tossa pelanneet ja ei-pelanneet, viime kaudella ei pelannut juuri kukaan niin kuin kaikki varmaan näki. Periaatteessa isot minuutit ja isot palkat jatkuu, mutta sitten kun ne päättää olla pelaamatta, niin ne ei vain pelaa, Virta toisteli.

– Tämän asian kanssa on aika kriittinen ajatusmaailma, jos ajatellaan kenen ehdoilla tätä TPS:ää loppuviimein viedään ja mihin suuntaan. Ei tämä niin voi mennä että joku huippu pelaa silloin kun se päättää pelata, ja sitten kun se päättää ettei pelaa niin se ei pelaa, ja sitten ollaan huolissaan että älä nyt vaan sano sille pahasti ettei se lähde pois täältä, Virta linjasi.

TPS:n kovapalkkaisin pelaaja oli vuoden 2010 verotietojen mukaan tšekkihyökkääjä Tomas Plihal. Viiden tšekin lisäksi TPS:n tämän kauden ulkomaalaispelaajien joukosta löytyvät Ryan Stone ja Mario Scalzo. Stone palasi torstaina kokoonpanoon jouduttuaan osaksi loukkaantumiskierrettä, joka on pakottanut TPS:n peluuttamaan omia junioreitaan.

– Mennään sitten vaikka B- ja A-junnuilla perkele kaksi-kolme vuotta. Mennään sellaisilla pelaajilla jotka näyttää sydäntä. Meillä oli täällä faneja huutamassa satapäin ja ihmiset yritti olla meidän apuna, mutta me ei ansaittu mitään juuri tämän takia. Yrittää voi aina loppuun asti, ja tämä ei ollut ihan eka kerta. Nyt on puolet sarjasta pelattu niin haluan sanoa tämän asian.

– Kilpaurheilussa pelaajan vastuunkin pitää olla jonkinlainen. Kaksi miljoonaa sinne laitetaan, se on valtava määrä rahaa ajatellen tämän päivän yritystasoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle