Lintner: ”Tappioista pitää oppia”

LIIGA / Haastattelu
Lukon torstainen esitys Helsingissä ei jättänyt selittelyille sijaa, kun HIFK jyräsi vaisun kettulauman jo avauserässä jäänrakoon. Joukkueen takalinjoilla toista peliä pelannut Richard Lintner jaksoi kuitenkin vaikeista ajoista huolimatta yhä valaa uskoa.

Pimeää on. Lukon paluu joulutauolta ei ole lähtenyt odotella tavalla liikkeelle ja raumalaisryhmää vastaan onkin ladottu 10 maalia kahdessa ottelussa. Lukkoon valtavin odotuksin joulun alla hankittu Richard Lintner myönsikin alun olleen pettymys. HIFK-pelin puolustaja kertoi ratkenneen jo avauserässä.

– Tänään oli todella huono peli meiltä, HIFK tuli otteluun paremmin ja pelasi paremmin ensimmäisessä erässä. Oltiin alussa hermostuneita, ja he käyttivät sen hyvin hyväkseen. Ansaitsivat sitä kautta voiton tänään. Tiedettiin, että alussa pitää olla hereillä, mutta ei silti oltu tarpeeksi valmiita. HIFK tuli voimalla, eikä pystytty vastaamaan siihen, mies kommentoi Helsingissä.

Kun sekä oma, että joukkueen peli ei kulje toivotulla tavalla, vetää se miehen kuin miehen matalaksi. Lintner jaksoi kuitenkin kahden penkin alle menneen pelinkin jälkeen olla optimistilla tuulella. Urallaan jo paljon nähnyt konkari näki kolmannen erän olleen jo hyvää peliä.

– Osoitimme tänään lopussa luonnetta, emme lopettaneet, vaan jaksoimme yrittää loppuun saakka. Uskon, että voimme ottaa siitä jotain mukanamme Raumalle ja jatkaa seuraavissa peleissä siitä mihin tänään jäimme.

– Kunhan selvitään näistä tappioputkista, uskon sen tekevän meistä vahvempia kevättä silmällä pitäen. Näistä tappiosta pitää ottaa oppia ja kääntää se eduksemme, pettynyt slovakki valoi uskoa.

Vaikeina aikoina Lintner näkikin keskittyminen positiivisiin asioihin tärkeänä. Murehtimaan ei mies suostunut, vaan kertoilikin kaiken lähtevän jopa kliseisesti ”ilon kautta”.

– Jokainen keskittyy omaan tekemiseen, ja mitä siinä voi parantaa. Pitää vain säilyttää mieli positiivisena myös vaikeina aikoina ja kaivaa ne pienetkin onnistumiset jostain esiin. Ei saa tuijottaa liikaa tuloksia, vaan keskittyä itse peliin ja siihen miten esiinnymme kaukalossa.


Richard Lintner myönsi alun länsirannikolla olleen pettymys.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Lukkoon uusien haasteiden perässä

Joulun alla Lukon vahvuuteen siirtynyt Lintner oli jo saanut niskaansa paikallisella murteella olevia huudahduksia painetun paidan. Siirto Raumalle olikin miehelle mieluisa ja sopeutumisen sujuneen nopeasti.

– En ollut yllättynyt siirrosta, koska minulta oli jo aikaisemmin kyselty siitä. Hyväksyin sen, vaikka rakastinkin pelata SaiPassa. Toiselta kantilta ymmärsin tilanteen siellä päässä ja kahdesta tappiosta huolimatta uskon siirron olevan hieno mahdollisuus itselle. Lukko vaikuttaa kaikin puolin hyvin johdetulta organisaatiolta, joten odotan loppukautta innolla ja suurin odotuksin.

SaiPassa alkukausi oli vaikea, eikä mies päässyt missään vaiheessa viime kaudelta tutulle tasolle.
Lappeenrantalaisryhmässä suuressa roolissa ollut maailmamestari myönsi alkukauden olleen hankala. Lukkoon sympaattisen oloinen puolustaja kertoi sopeutuneen hyvin.

– Täällä on tervehenkinen joukkue kasassa. On helppo olla sitoutunut ja asenteella mukana, kun joukkue voittaa. Nyt meitä kuitenkin testataan, ja uskon että jokainen pelaaja tajuaa sen. Vaikkei kukaan olekaan tyytyväinen, on joukkueessa oikea ilmapiiri ja kaikki osoittavat sitoutumista, mies kehui ensivaikutelmaa ketturyhmästä.

Avauspelissä mies oli vielä suurissa vaikeuksissa, ja oma kiekollinen peli haki itseään. Torstain HIFK-pelissä mieheltä nähtiin jo pirteimpiä otteita ja varsinkin vaikean alun jälkeen sopeutuminen Lukkoon alkoi sujua kentän puolella paremmin.

– Kaksi peliä on ollut vielä melkoista sopeutumista Lukon takalinjoille ja uuteen pelitapaan totuttelua. Alku on ollut vaikea, mutta vaihto vaihdolta tuntuu paremmalta. Pelaajat käyvät tutuiksi ja opin heidän tyyleistään enemmän. Myös pelitavan logiikka alkaa avautua jo paremmin.

– Haluan saada oman pelin jälleen kuntoon. Pystyn yhä kehittämään sitä ja olla parempi. Suurin tavoitteeni on kuitenkin auttaa joukkuetta loppukaudesta enemmän omilla vahvuuksilla, jotka ovat myös hyökkäyspäässä, mies täydensi.

Kokenut puolustaja ei tarkemmin halunnut ruveta vertailemaan kahden liigajoukkueen pelillisiä eroja. Pukukopissa selkein etu oli kuitenkin Raumalla.

– En halua ruveta vertailemaan joukkueita. Sen voin varmasti paljastaa, että täällä soitetaan pukukopissa parempaa musiikkia, mies naureskeli haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle