TPS:n pelaajat loppuvat kesken

LIIGA / Haastattelu
TPS:n kokoonpanon suuri vaihtuvuus ei ole vielä päättynyt prosessi, vaan joukkue kalastelee edelleen jopa kahta uutta pelaajaa. Projektia vaikeuttavat loukkaantumiset ja laihat markkinat.

Turun Palloseura purki joulutauon aikana kaksi pelaajasopimusta. Joukkueen jättivät ulkomaalaishyökkääjät Ryan Stone ja Jakub Cerny. Päävalmentaja Pekka Virran mukaan TPS:n tavoitteena olisi löytää uusi pelaaja tai kaksi.

– Jos haluamme muuttaa joukkueen kemiaa ensi kauttakin ajatellen, meidän täytyy mennä näinpäin että saadaan ensin joku ovesta ulos, jotta on varaa ottaa sisään, Virta kommentoi Cernyn ja Stonen lähtöpasseja.

Virta totesi, että seura toivoisi saavansa uuden pelaajan kiinnitettyä samalla myös ensi kaudeksi.

– Maltilla katsotaan mitä on jäljellä rahaa ja mitä on markkinoilla. Ei kannata mitään ihmeitä odotella, mutta toiveissa on löytää pelaaja tai kaksi, jotka haluavat pelata täällä ensi kaudellakin. Se helpottaisi työtä ensi kautta ajatellen. Täytyy koko ajan miettiä vähän eteenpäin.


Pekka Virran pelaajat loppuvat kesken.

Kotimaan heikko tarjonta voi pakottaa turkulaiset suuntaamaan katseet ulkomaiden suuntaan. Sairastuvalla jo pitkään olleet puolustajat Miika Huczkowski ja Joni Tuominen saivat seuraa Mario Scalzosta ja torstaina myös Janne Hauhtosesta. Rasmus Ristolaisen pelatessa nuorten MM-kisoja on TPS:n puolustuksesta tällä hetkellä sivussa viisi pelaajaa.

– Tässä pakkitilanteessa voi olla että täytyy vain tehdä kompromissi, ottaa ulkomaalaispelaaja. Emme millään voi pelata viidellä pakilla tässä kun parhaimmillaan tahkotaan kolme peliä viikossa, se on aivan selvää että meillä ei riitä pelaajat.

TPS on lähestynyt muutamia pelaajia tarjoten tilaisuutta kokeilla SM-liigaotteluita koeajalla. Pahimmassa tapauksessa vain muutaman ottelun pestit eivät kuitenkaan houkuta.

– Suomesta on etsitty toista kuukautta. Suomalaisessa jääkiekkoilussa alkaa olla mielenkiintoinen tilanne, sillä Mestiksessä on pelaajia joita on kysytty TPS:ään try-outille näyttämään taitojaan, ja vastaus on ollut että pitää saada ensi kaudelle sopimus, ettei viiden pelin takia lähdetä muualle.

– Siinä mielessä on maailma mennyt vähän kummalliseksi. Ennen Mestiksessä kun liigajoukkue soitti että nyt pääsisi pelaamaan, niin tultiin vaikka omalla kyydillä tai junan kanssa. Tähän on tultu pelaajamarkkinoilla ja sen vuoksi voi olla, että joudutaan menemään ulkomaille.

» Lähetä palautetta toimitukselle