Mielipide

Voiko Tappara vajota enää syvemmälle?

LIIGA / Kolumni
Neljä pelattua runkosarjaottelua. Maaliero 8-24 ja peli täysin sekaisin. Tappara on hiljakseen luisunut yhä syvemmälle ja syvemmälle apatiaan ja nyt pohjakosketus alkaa olla käsillä.

Perjantainen ottelu Helsingin Jokereita vastaan puhui tapparalaisittain karua kieltään. Paha kiekonmenetys, josta Jokerien Teemu Pulkkinen pääsee nousemaan vapaasti maalia kohti ja tuikkaa helpohkosti maalivahdin haaravälistä Jokerien ensimmäisen laukauksen isäntien verkkoon, kun reilu minuutti on pelattu. Lähes identtinen virhe kolme minuuttia myöhemmin ja taas on kiekko Tapparan pömpelissä.

Kotijoukkue ei saa juuri lainkaan kontrolloituja hyökkäyksiä aikaan koko pelissä. Pahoja kiekonmenetyksiä ja kaikkien jääkiekon sääntökirjojen vastaisia avaussyöttöjä oman alueen poikki vastustajan lapaan kyllä kertyy. Pelistä ei heijastu minkäänlaista vaikutelmaa organisoidusta tekemisestä katsomoon.

Taisteluilmettäkään ei heijastu ja ainoa pieni hetkellinen momentum Jokerien 0-3 maalin jälkeen tuottaa pari tekopaikkaa, kunnes päättyy kirvesrintojen omiin jäähyihin, joista toinen tulee keskialueella, toinen vastustajan maalin takana.

Kriisissä?

Jos jonkun mielestä on aikaista sanoa, että Tappara on neljän hävityn ottelun ja nykyisen maalieron vallitessa kriisissä, niin viimeistään kun sen peliä seuraa, voi todeta, että se on. Sami Hirvosen potkuja on jo vaadittu ja adressia hallitusmuutoksista laadittu. On ihan selvää, että jotain on tehtävä. Yksin nuori ja kokematon Hirvonen ei tätä syöksykierrettä oikaise.

Pitää kuitenkin muistaa sekin miten tilanteeseen on tultu. Sitten aikain Rauli Uraman Tappara ei ole pystynyt pelaamaan edes yhtä eheää kausineljännestä. Jos voittoputkeen ollaan päästykin, turpiin on tullut heti sen jälkeen samalla mitalla ja pahemminkin. Ei tästä kehityssuunnasta vastuussa pelkästään Tapparassa SM-liigan päävalmentajina debytoineet Mikko Saarinen ja Hirvonen ole. Kyllä seuran johdossakin kiertävä vesi vaikuttaa tällä hetkellä kokolailla väljähtäneeltä.


Nyt täytyisi aikalisä ottaa jo Tapparan johtoportaassakin.

Mikä siis neuvoksi?

On tavallaan turhaa potkia pihalle Hirvosta ja maksaa hänelle tyhjästä sopimus loppuun. Hänhän oli viimekaudellekin vasta kolmas mies jonossa Tapparaa valmentamaan ja sikäli on kohtuutonta, että Tapparan aneeminen tila kuitataan miehen syyksi, jonka ei todellakaan pitänyt edes päävalmentaja vielä olla. Nyt viisainta olisi palkata seuraan se kokenut ruorinkävijä päävalmentajaksi, joka rauhoittaa tilanteen ja saa järjestelmällisyyden kenttätapahtumiin palautumaan. Hirvonen voi edelleen jatkaa kehittymistään valmennustiimissä.

Toisekseen, jos Joey Tenuten kaltaiset ulkomaanavut eivät mahdu kokoonpanoon, olisi ehkä korjausliikkeitä pelaajamateriaaliinkin syytä tehtä ripeällä tahdilla. Joka tapauksessa Tapparan tämän kauden kohtalo riippuu siitä, kuinka nopeasti Tapparan johto pystyy reagoimaan ja tekemään jotain, jotta kaudesta olisi vielä tapparalaisittainkin jotain odotettavissa. Jos mitään ei tapahdu, alkaa olla aika vaihtaa koko johto.

» Lähetä palautetta toimitukselle