Tomi Pekkala: ”Risto on ammattimies”

LIIGA / Haastattelu
Hakametsän lauantai-ilta nosti esiin monta kirvesrintaista taistelijaa. Oman energisen panoksensa antoi nelosketjun laitahyökkääjä Tomi Pekkala, joka oli tinkimättömällä työmäärällään pohjustamassa kotikuparisen rikkoutumista.

Tapparan kauden ensimmäinen kotivoitto pudotti joukkueen harteilta valtavan painolastin. Voiton tuoman psykologisen olotilan muutos mietitytti myös Tomi Pekkalaa.

– Kyllä voiton ja tappion välinen ero on iso. Kopissa on nyt aivan eri fiilis kuin aiemmin. Tästä saadaan varmasti lisää rentoutta, jonka myötä on hyvä valmistautua tuleviin matseihin.

Pekkala oli tyytyväinen joukkueensa iltapuhteeseen. Pelistä löytyi paljon hyviä aineksia, joilla rakennettiin voiton kivijalka. Ottelun käsikirjoituksessa oli triloginen sisältö.

– Avauserä oli hyvä. Veimme sitä selvästi. Toisessa erässä Blues sai otetta, ja olimme näennäisesti alakynnessä. Päätöserään saatiin uutta ryhtiä ja pidettiin peli hallussa.

Tapparan alkukausi on ollut täynnä ongelmia. Moni pelaaja on joutunut katsomaan totuutta silmiin. Energinen laitahyökkääjä on kaikesta huolimatta tyytyväinen omaan työnäytteeseensä.

– Ihan hyvin on mennyt. Pelissäni on ollut paljon hyvää. Lisää terävyyttä pitäisi kaivaa maalintekotilanteisiin. Kiekko pitäisi vain pistää tylysti reppuun.


Tomi Pekkala on tyytyväinen päästyään Risto Dufvan valmennukseen.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Viime torstaina tapahtunut valmentajavaihdos muutti arkirealismin. Risto Dufvan saapuminen Hakametsään aloitti uuden aikakauden kirvesrintojen liigataipaleella. Pekkala on innoissaan tilanteesta.

– Oli hienoa kuulla Riston tulosta. Hänen meriittinsä ja saavutuksensa puhuvat puolestaan. Risto on kovan luokan ammattimies.

Uuden valmentajan työnjälki näkyy. Pekkala pohtii Dufvan aikaansaamaa muutosta kokonaisvaltaisella tavalla.

– Muutos alkoi samalla hetkellä, kun Risto astui ensimmäisen kerran pukukoppiimme. Jokainen pelaaja tajusi varmasti, missä mennään. Teot jäällä ovat seurausta kokeneen kiekkomiehen kädenjäljestä.

Tulevaisuus on täynnä uusia mahdollisuuksia. Luottamus omaan osaamiseen on palannut Hakametsään. Tomi Pekkala pohtii tulevia haasteita määrätietoisesti.

– Yritetään saada lisää rentoutta ja onnistumisia. Niiden kautta voittoja tulee jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle