Mielipide

Harri Rindelliä uhkaavat potkut

LIIGA / Kolumni
HPK on aloittanut kautensa surkeasti. Joukkue on valahtanut runkosarjan viimeiseksi. Ansaitusti. Oranssinuttujen peli on sekaisin kuin kossussa uitettu ampiainen. Saattaa olla vain yksi keino saada peli kuosiin. Harri Rindellin erottaminen.

Kerhon tilastot ovat karua luettavaa. Hämeenlinnalaiset ovat varsinaisella peliajalla kukistaneet vain Tepsin. Toisen häntäpään joukkueen. Tämän viikon kahdessa kotimatsissaan HPK sai kuonoonsa molemmissa yhteismaalein 2-8. Kolmessa edellisessä pelissä vastustajat heiluttelivat puolestaan ritareiden maaliverkkoa neljätoista kertaa. Kerho itse on heikoimmin osumia viimeistellyt joukkue liigassa.


Harri Rindell on tukalassa paikassa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Viimeistelyyn päävalmentaja Harri Rindell vaatii tappajan asennetta. Kaukalossa sitä ei näy. Perjantaina Lukkoa vastaan Kerho pelasi pirteästi. Maalipaikat loistivat silti poissaolollaan. HPK ei hyökännyt riittävän suoraviivaisesti. Maalille ajettiin vaisusti. Lauottiin niukasti. Syöttöpeli ei sujunut.

Hyökkäysvitjat eivät löydä toimivaa kemiaa. Niitä vaihdellaan usein. Rivistö on täynnä alavireisiä pelaajia. Pahimpina huitelevat Scott Barney, Marek Zagrapan ja Janne Laakkonen. Puolustajatkaan eivät riittävästi auta maalinteossa. Vain Mathias Porseland on kertaalleen onnistunut viimeistelyssä. Toisen pakiston kiekollista vastuuta kantavan Marko Tuulolan pistesaldo on 0+1.

Omassa päässään Pallokerho pelaa lepsusti. Oranssinuttujen maaliin on pistetty lätty toiseksi useimmin sarjassa. Ritarit tekevät liian usein virheitä. Pelicans ja Lukko latoivat kumpainenkin kaksi maalia Kerhon oman pään lapsuksista. Keskiviikkona lahtelaiset uittivat lätyn verkkoon helposti maalin edestä Kerhon puolustaessa vaisusti. Lukko puolestaan viimeisteli kaksi lähes samanlaista osumaa. HPK aloitti omassa päässä heikosti eikä aloitusten jälkeen päässyt lähellekään vastustajaa.

Joukkueen kuntotason piti olla erinomainen. Rindellin mukaan HPK-pelaajien testitulokset eivät ikinä ole olleet niin hyviä kuin tänä suvena. Treenikausi oli pitempi kuin viime kesänä.Rindell kertoikin jo keväällä ihmettelevänsä, mikäli ryhmä ei ole paremmalla fyysisellä tasolla kauteen lähdettäessä kuin viime syksynä.

Kummasteluun on aihetta. Viime syksynä joukkue oli valmiimpi kauden alkuun. On käsittämätöntä, että hyvistä testituloksista huolimatta Rindell peräänkuuluttaa luistelunopeutta suojateiltaan.

Rindell painotti Jatkoajan haastattelussa kaksinkamppailujenkin olevan keskeisessä asemassa joukkueensa pelaamisessa. Ei ole ollut. Esimerkiksi taklauspelaaminen on olematonta. Tuntuu kuin Rindell olisi kieltänyt kontaktipelaamisen kokonaan joukkueeltaan. Kerhon pelaajistolla olisi mahdollisuus peluuttaa reilusti fyysisempää kiekkoa. Miksei näin tehdä?

Kerhon palat ovat hujan hajan. Pelaaminen on luokatonta. Hiottavaa löytyy. Rutkasti liki joka osa-alueelta. Hiekka Rindellin tiimalasissa on valumassa loppuun. Tuleva viikko on näytönpaikka. HPK kohtaa päävastustajansa TPS:n ja Tapparan. Rindelliltä on löydyttävä auktoriteettia. On voitettava. Peli on saatava kuosiin. Kerholla ei ole varaa taloustilanteessaan taapertaa. Yleisö kaikkoaa Rinkelinmäeltä. Harva maksaa kurasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös