Harri Rindell: ”Pelaajan tehtävä on tuottaa kentällä jotain”

LIIGA / Haastattelu
HPK:n päävalmentaja Harri Rindell joutui ottamaan hävityn KalPa-ottelun jälkeen kantaa Marek Zagrapanin luokattoman heikkoihin otteisiin. Joukkueen heikko startti ja nuoriso-osasto pääsivät myös päävelmantajan syyniin.

HPK:ssa muhi jo ennen kauden alkua huikea floppipotentiaali uusissa vahvistuksissa. Marek Zagrapan saapui Hämeenlinnaan suurin suosionosoituksin, mutta F-juniorin tasolle vaipunut surffailija on ollut kaikkea muuta kuin ulkomaalaisvahvistus. Zagrapan pelailee edelleen nollatehoilla, minkä lisäksi slovakkia heitellään kaksinkamppailuissa kuin rättiä.

– Hän on ollut niin lukossa näissä peleissä, että paljon pitää tapahtua. Odotusarvot miehen kohdalla olivat kaikkea muuta. Jatkamme työskentelyä hänen kanssaan, mutta se on ihan selvää, että näin ei voi jatkua. Pelaajan pitää tuottaa pelissä jotain: irtokiekkoja, taklauksia, haastoja, hyvää takapainetta tai maalilleajoja. Jotain pitäisi löytyä, Harri Rindell myönsi.

Scott Barney oli viime kaudella heikko ja häneltä odotettiin suurta tasonnostoa. Sitä ei ole kuulunut, vaikka välähdyksiä paremmasta on jo näkynytkin. Maali TPS:aa vastaan ja hyvä maskipelaaminen Marko Tuulolan osumassa KalPaa vastaan eivät kiillota kokonaiskuvaa. Myös Barney on pettänyt. Katsomoon näyttää jopa siltä, että molemmat ulkomaalaiset olisivat huonossa kunnossa.

– Kuntopuoleltaan pojat ovat kunnossa. Kyllä vastausta pitää etsiä henkiseltä puolelta. Pieniä asioita pitää pystyä parantamaan oman roolin sisällä ja onhan Barney väläytellytkin osaamistaan. Marekin kohdalla ollaan mietitty paljon yötä päivää millaisia keinoja voitaisiin käyttää, jotta peli lähtisi kulkemaan. Oli jopa jonkun pelin sivussakin tuossa.


Zagrapan on ollut suuri pettymys.

Kerhon valmennus on antanut paljon vastuuta myös nuorille. Osin ansaitusti, osin loukkaantumisten tuomasta pakosta. Otto Paajanen ja Teemu Rautiainen ovat pelanneet positiivisesti paikan saatuaan, vaikka virheitä tuleekin. KalPaa vastaan kaksi vierailijoiden maaleista tuli Rautiaisen virheistä, mutta toisaalta hän avasi pistetilinsä liigassa yhdellä syöttöpisteellä.

– Kaikki puhuu, että nuorten pitää antaa pelata, mutta kyllä meidän pitää pelata ensisijaisesti voitosta. En missään nimessä halua syyttää heitä, mutta ne ovat kalliita oppirahoja. Se on inhimillistä, mutta jossain vaiheessa virheiden sitten pitää loppua. Se ottaa aikansa.

– Sanoin Teemulle toisella erätauolla, että virhe tuli, se on mennyttä ja siitä on opittu. Hän kokosi itsensä hienosti kolmanteen erään ja olisi ollut kolmessa pelaavassa kentässä, mutta jäähyt sotkivat peluutusta.

Kerhon pelaaminen on ollut alkukaudella ailahtelevaa. Kun joukkue pelaa, se pelaa tunteella, liikkuu hyvin, karvaa ahnaasti ja on luova. Huonoimmillaan joukkue näyttää laiskailta ja haluttomalta. KalPaa vastaan ottelun ensimmäinen puolisko oli karmaisevaa peliä, kun vierailijat tekivät kaukalossa aivan mitä halusivat.

– Henkisen lukon kautta itse lähtisin selittämään starttivaikeuksia. Aamulla oltiin hyvin latautuneita illan peliin ja vielä paljon keskusteltiin peliin lähdöstä ja siihen valmistauduttiin. Tänään pelattiin liian monta kertaa liian hyökkäysorientoituvasti ja siitä maksettiin hintaa.

Avainpelaajien haluttomuus heikoilla hetkillä on silmiinpistävää. Rindell ei kuitenkaan suostu allekirjoittamaan väitettä heikosta työmoraalista.

– Työmoraalia en lähtisi syyttämään. Jos näin olisi, ottaisin sinne vaikka B-junioreita pelaamaan. Jännistystä ja epävarmuutta sieltä varmasti löytyy. Oltiin valmistauduttu niin, että peli lähtisi kulkemaan, mutta sitten jäällä ei toteutunutkaan ne asiat, joista oltiin sovittu. Se kyllä syö, Rindell kiteytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle