”Katastrofaalista!”

LIIGA / Haastattelu
Kerho sai perjantaina köniinsä KalPalta. Hämeenlinnalaiset käynnistivät kaksi ensimmäistä erää järkyttävällä tavalla. Kilpipaidat latoivat osumat kummankin erän alkuun noin puolessa minuutissa. Jäällä niittien aikana huiteli Pallokerhon ykkösvitja.

– Katastrofaalista, että ketjumme ottaa omiinsa kaksi maalia erien ensimmäisiin vaihtoihinsa. Päänupissamme tapahtui jotain pahasti väärin. Ryhdyttävä hakkaamaan toisiamme kopissa, kentällisen puolustaja Marko Tuulola mesoaa.

Avausmaalinsa KalPa taiteili vastahyökkäyksestään. Tuulola oli ainoana Kerhon miehenä avuton tilanteessa.

– Se oli vaikea tilanne itselleni, kun näin kaverin saavan keskiympyrässä kiekon täyteen vauhtiin eikä miehiämme ollut lähelläkään. Tunsin oloni aseettomaksi. Osuma maistui todella halvalta.

Toisen erän puolivälissä Kerhokin sai pelijuonesta kiinni. Tuulolaa raivostuttaakin se, ettei joukkue pelaa tasollaan koko matsia. Etenkin otteluihin lähdöistä löytyy hiottavaa.

– Meille ei mene jakeluun, että täytyisi pelata täydet kuusikymmentä minuuttia. Tuntuu, että pyrimme joka kerta lähtemään helpomman kautta. Täyttyvät tyhmyyden tunnusmerkit, kun huonot peliin lähdöt tapahtuvat useammin kuin kaksi kertaa.

– Tekemiseemme pitäisi saada avausvaihdosta lähtien oikea meininki. Ei riitä, että hiljalleen tulemme peliin mukaan. Takaa-ajajana on vaikeaa. Ei voi joka pelissä odottaa nousevansa tappio-asemasta.


Marko Tuulola on syystä yrmeänä.

KalPa voitti koitoksen lopulta. Kilpipaidat johtivat taistoa loppuun asti ensiosumastaan lähtien. Tuulola valoi uskoa Kerhon tasoihin nousulle. Puolustaja niittasi hämeenlinnalaiset maalin päähän kuopiolaisista vain sekunti ennen toisen erän päättymistä. Kavennus jäi kuitenkin laihaksi lohduksi.

Mies kiroaa, ettei joukkue kyennyt saamaan maalistaan lisälatausta päätöserään.

– Kolmanteen erään emme saanneet sitä painetta, minkä halusimme. Emme erän alussa päässeet maalipaikoille. Pakolla, kun yritimme painaa, niin työlästä se oli.

Tuulolaa pänniikin, ettei HPK tasoihin kyennyt kapuamaan.

– Rumemminkin sen voisi laukoa. Siellä on elimiä kasvanut otsaan monelle. Kahden erän jälkeen olimme kuitenkin huomattavasti paremmassa tilanteessa, kuin ansaitsimme. Sikäli lopputulokseen täytyy tyytyväinen olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle