Mielipide

Toivossa on hyvä elää

LIIGA / Kolumni
TPS:n hankkima Mario Scalzo ei välttämättä sovi Palloseuran tarpeiden muottiin. Joukkue kaipasi kovaotteista peruspakkia siivoamaan maalinedustaa, mutta tuloksena olikin hyökkäävä puolustaja.

Mario Scalzo liittyy TPS-puolustuksen vahvuuteen.

Mario Scalzo on kiekollisesti taitava, hyökkäävä puolustaja. Sen myönsi myös TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori. Samaa tehtävää TPS:ssä toteuttavat tällä hetkellä Tomas Mojzis ja Joni Tuominen. Luotettavat, oman maalinedustan luutijat sen sijaan ovat harvassa, sillä Timo Seppänen, Veli-Matti Vittasmäki ja Rasmus Ristolainen ovat enemmänkin välimallin pelaajia.

Turkulaisten nykypakistosta ainoastaan Markus Palmroth sopii puolustavan puolustajan rooliin fyysisillä otteillaan, mutta ykkösparista Mojzisin viereltä itsensä löytänyt Palmroth onkin päässyt tehopisteiden makuun, mikä on tuonut lisälatauksen Palmrothin hyökkäyssuunnan pelaamiseen.

Miika Huczkowski saattaa pahimmassa tapauksessa viettää koko loppukauden sairastuvalla, joten peruspuolustajan tarve on ilmeinen.

Aukkoa paikkaamaan TPS palkkasi Mario Scalzon. Scalzolla on pituutta 178 senttimetriä ja painoa lähes 90 kiloa, ja sekä Kanadan että Italian passit omistava Scalzo on osoittanut pärjäävänsä suurempiaan vastaan myös kiekottomana.

Tällä kertaa hankinnan ei myöskään pitäisi olla keskenkuntoinen, sillä Scalzo on ehtinyt alkukaudella pelata muutaman ottelun Sveitsin pääsarjassa SC Bernin paikatessa tilapäistä loukkaantumissumaansa. Kahdella kolmen ottelun sopimuksella Bernissä pelannut Scalzo teki kuudessa ottelussa tehot 2+2. Sitä ennen Scalzo aloitti kautensa Bielin paidassa ja iski yhden maalin viidessä ottelussa.

Scalzo tuo lisäarvoa TPS:n hyökkäysten rakentamiseen, missä TPS:llä on toki ollut vaikeuksia, sekä ylivoimaan, mutta hänkään ei ratkaise Palloseuran ongelmaa. Sen sijaan vaarana on uusi hutikuti, kun kiekollisessa roolissa hyvin pärjännyt puolustaja houkutellaan Turkuun ja samalla toivotaan ongelmien poistuvan itsestään.

Scalzolla on kaikki potentiaali hyvinkin onnistuneeksi hankinnaksi, onhan hän muun muassa juhlinut Memorial Cupin voittoa vuonna 2005 ollen Sidney Crosbyn johtaman joukkueen neljänneksi paras pistemies. Oliko 178-senttinen kiekollinen puolustaja kuitenkaan juuri sitä, mitä TPS kaipasi?

» Lähetä palautetta toimitukselle