Armia haluaa mitaleille

LIIGA / Haastattelu
Lauantai tarjosi Isonmäen yleisölle viihteellisen kiekkoillan, kun Ässät otti viidennen peräkkäisen voittonsa tällä kaudella, tällä kertaa lukemin 4-0 Helsingin Jokereista. Voittomaalin mediakuutiolle iskenyt Joel Armia oli tyytyväinen Ässien suoritukseen.

– Todella positiiviset fiilikset tästä ottelusta, kun voitettiin. Erittäin hyvä mieli, kommentoi Joel Armia tuntemuksiaan Jokerit-ottelusta.

Vaikka alkukausi ei Armialle ole ollut vielä kovinkaan hohdokas, hyökkääjän itsensä mielestä se ei ole häirinnyt pelaamista. Ottelun ensimmäinen maali kirjattiin Armian nimiin ja nuorelle hyökkääjälle maali maistui, mutta ei tuntunut silti mitenkään erikoiselta.

– En tiedä, ei se nyt ole ollut mitenkään kovin tuskaista, eikä ole vaikuttanut menoon. Pelejä on paljon jäljellä, ja tärkeintä on kuitenkin joukkueen menestys, ei se, että kuka maalit tekee. Maali tuntui ihan samanlaiselta kuin muutenkin, mutta hyvä fiilis siitä tietysti tuli, Armia veisteli hymyillen.

Ässät hallitsi ottelua pääsääntöisesti, mutta Jokerit pääsi peliin käsiksi toisessa erässä. Ässät kuitenkin iski puolitoista minuuttia ennen erätaukoa itsensä kahden maalin johtoasemaan, kun Radek Smolenak pääsi yllättämään ex-ässävahti Eero Kilpeläisen. Armian mielestä erä oli hieman katkonainen.

– Joo, no siinä tuli vähän jäähyjä, joita itse tuomarina en olisi puhaltanut, mutta ei se erä niin pahasti silti ollut Jokereiden.

Ylivoimapelaaminen täytyy saada paremmaksi

Ässien erikoistilannepelaaminen on ottanut taas pienen harppauksen eteenpäin ja ottelun toinen maali syntyikin juuri ylivoimalla. Kotijoukkue oli erityisen vahva alivoimallaan, ja Armia allekirjoitti väitteen täysin.

– Alivoima oli kyllä tänään aika hyvää. Meillä oli hyvä taisteluilme ja pyrittiin estämään kaikki mahdollisuudet vastustajalta. Ylivoimaa voisi parantaa, sillä sitä pitäisi kai enemmän harjoitella, kun ei sitä niin paljoa harkoissa käydä läpi. Alivoima lähtee hyvin liikkeelle, ja se on kuitenkin ihan jokaisen omasta päästä kiinni, miten se menee, naurahti 18-vuotias laitahyökkääjä.


Joel Armia iski lauantaina voittomaalin Jokereita vastaan.

Jokerit painoi ahnaasti maalille, mutta helsinkiläisten yritys ei lopulta riittänyt kuin hyviin maalintekopaikkoihin, joiden seurauksena kiekko löytyi joko kotijoukkueen pelaajan lavasta tai kauden ensimmäisen nollapelinsä pelanneen Antti Raannan räpylästä. Vieraat hiillostivat parhaansa mukaan, eikä Armialla ollut loppujen lopuksi paljoa sanottavaa helsinkiläisjoukkueen otteista.

– Keskityin omaan peliin, en Jokereiden, joten vaikea sanoa, hymähti Armia.

Kolmosketjusta käsin

Armian pelipaikka muutettiin ykkösketjusta kolmosvitjaan, ja hyökkääjä muisti myös kehua ketjukavereitaan Veli-Matti Savinaista ja Mika Niemeä, jotka molemmat pelasivat illan ottelussa vahvasti. Armian oma kausi on edennyt nousujohteisesti pikku hiljaa, ja laituri on päässyt jo väläyttelemään taitojaan yleisölle.

– Tosi hyvältä on tuntunut pelata siinä. Olen tykännyt todella paljon, ja molemmat ovat tosi taitavia pelaajia.

– Oma peli on ollut vähän takkuista, mutta parempaan suuntaan olen menossa, joten positiivisin mielin pelailen. Joka peliin parannan edellisestä.

Lauantaina odotettiin varmasti kuumottavampaa ottelua kuin se loppujen lopuksi Ässien ja Jokerien välillä oli. Vieraiden Jarkko Ruutu käyttäytyi huomattavasti säyseämmin, mitä kuviteltiin, ja Armia kertoi joukkueen valmistautumisesta illan otteluun.

– Ei siinä mitään kummempia. Henkilökohtaisesti ainakin aika normaalisti valmistauduin. Ruutu on yksi pelaaja kentällä muiden joukossa, ei niihin kannata sen ihmeemmin keskittyä.

Loppukauden tavoitekin on Armialle jo selvillä.

– Paremmin kuin viime kaudella aiotaan pärjätä, eli pidemmälle pleijareista. Mitalia haetaan, päätti voittomaalin iskenyt hyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle