Marjamäki pahoillaan pelaajien puolesta

LIIGA / Haastattelu
Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki joutui perjantaina ikävän tilanteen eteen, kun hänen piti kertoa joukkueelleen omistaja Jussi Salonojan suunnitelmista myydä espoolaisseura. Marjamäki sai Salonojalta viestin asiasta, mutta ei itsekään tiedä tulevasta yhtään mitään.

Koko kuluvan kauden ajan Blues on puhuttanut eniten vähäisten yleisömääriensä takia. Seuran markkinointi ja toiminta kaukalon ulkopuolella ylipäätään on ollut jopa naurettavaa. Joukkueen kannalta harmillista on ollut se, että huomio hyvästä urheilullisesta menestyksestä on jäänyt kaukalon ulkopuolisten asioiden varjoon.

Suurin kohu syntyi nyt viikonloppuna, kun Jussi Salonoja ilmoitti laittaneensa Bluesin myyntiin. Salonoja ruoti Ilta-Sanomissa seuransa tilannetta melko voimakkain sanankääntein. Pelaajat tiesivät myyntiaikeista jo perjantaina ja se heijastui selvästi joukkueen otteisiin kyseisen illan TPS-pelissä.


Vallitseva tilanne ei Marjamäkeä hymyilytä.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

– Kyllä joukkue aika kovilla oli, kun perjantaina pelaamaan lähti. Voin sanoa joukkueen puolesta, että kaikki jätkät, etenkin kapteenisto ja muut espoolaiset omat pelaajat, ovat todella ylpeitä, kun saavat pelata Espoo Bluesissa, jopa hieman alakuloinen Lauri Marjamäki pohti sunnuntaina TPS-ottelun jälkeen.

– Meillä on valmennustiimissäkin Timo Hirvonen, jonka paita on tuolla areenan katossa. Itse olen ollut täällä jo kymmenen vuotta. Me olemme ylpeitä tästä joukkueesta ja siitä, että saamme olla osa sitä.

Bluesin päävalmentaja ei tiedä meneillään olevasta tilanteesta muuta kuin sen, että Salonoja on päättänyt myydä espoolaisseuran.

– Epätietoisuudessa tässä nyt eletään, me voimme vaikuttaa vain urheilulliseen puoleen ja pelata parhaamme mukaan. Aika syvissä vesissähän tässä kieltämättä mennään. Ei tämä kivalta tunnu, monesta pelaajasta tuntuu jopa todella pahalta, mutta ei voi mitään.

– Urheilutoiminta on mennyt paremmin kuin hyvin jo pitkän aikaa, juniorityö on mallillaan ja olosuhteet muutenkin kunnossa. Sitä en tiedä, mikä muualla sitten on pielessä. Tuntuu, että yleisömäärissä tuli kuitenkin selkeä romahdus tähän kauteen lähdettäessä. Toivotaan, että uudet omistajat ovat sitten kiekkomiehiä ja osaavat asiansa, valmentaja pohti.

Vaikka tilanne on hankala, eivät espoolaiset aio antaa periksi, päinvastoin. Pelit jatkuvat ja niissä Blues esiintyy parhaansa mukaan.

– Ei täällä mitään kirvestä ole kaivoon heitetty; muutama vuosi sitten meillä oli kaikki pelaajat myynnissä, selvittiin siitäkin. Kyllä me tulemme tästäkin selviämään.

– Toivon sellaista kunnioitusta vain pelaajia kohtaan, ettei kyseltäisi kamalasti, miltä tämä tuntuu – jokainen voi varmasti itse kuvitella, miltä se tuntuu. Kukin omalla prosessillaan sitä hoitaa ja eri tavalla prosessoi asiaa, mutta ei tämä helppo tilanne ole missään nimessä, Marjamäki kertoi.

Ensimmäistä kauttaan SM-liigassa päävalmentajana toimiva Marjamäki joutui heti vaikeaan tilanteeseen. Vastoinkäymiset tunnetusti vahvistavat, mutta jos tilanne jatkuu epätietoisena pitkäänkin, vaikuttaa se jo suuresti esimerkiksi tulevan kauden joukkueen kasaamiseen.

– Perjantaiaamuna ei ollut helppoa jutella joukkueelle tästä asiasta. Mutta vahva joukkue ollaan, kaikesta muustakin on selvitty, selvitään tästäkin. Tänään TPS-ottelussa joukkue näytti, millaista on taistelu ja yrittäminen. Silloin, kun yrittää parhaansa, voi aamulla katsoa itseään peilistä tyytyväisenä. Me voimme tosiaan vaikuttaa vain pelillisiin asioihin, Marjamäki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle