Mielipide

Kultainen kosketus

LIIGA / Kolumni
Lahden Pelicansin torstaina pitämä lehdistötilaisuus katkaisi siivet useilta spekulaatioilta, hiljensi epäilijät ja ihastutti lahtelaista kiekkokansaa. Kai Suikkanen jatkaa turkoosissa kaupungissa. Onko tämä parasta mitä lahtelaiselle kiekkoilulle on tapahtunut vuosikausiin?

Hurjaan syysvireeseen Pelicansin sytyttäneen Suikkasen jatkosta ei juuri huonoja puolia löydy. KHL:ssäkin käväisseen Suikkasen valmennukselliset aatteet ovat päättäväisiä ja nykykiekkoon sopivia. Jo Lahteen tullessaan Kai Suikkanen peräänkuulutti työntekoa. Työntekoa, joka tähtäsi hyvin liikkuvaan pelityyliin, jokaisen kaksinkamppailun voittamiseen ja työntekoa, jonka on tarkoitus kohdistua aina joukkueen hyväksi. Nyt tämä kaikki on realisoitunut jäällä huikein tuloksin.

Suikkasen jatkosopimus on merkki siitä, että Lahdessa halutaan menestyä ja voittaa. Positiivisen ja työteliään ilmapiirin joukkueeseen luoneen Suikkasen jatkosopimus on signaali niin pelaajille, kannattajille kuin kaikille muillekin. Pelicans haluaa ottaa nyt seuraavan askeleensa ja nousta tukevammin kohti liigan kärkisijoja. Pelaajabudjettia nostettiin jo tälle kaudelle, yleisömäärät ovat kovassa nousussa ja kaukalossa turkoosipaitojen peli kulkee ennenäkemättömän hyvin.

Lahtelaisseuran toimitusjohtaja Ilkka Kaarna ja päävalmentaja Suikkanen totesivat lehdistötilaisuudessa selvästi, että jokaisen pelaajan on ansaittava paikkansa joukkueessa, jokaisen pelaajan on annettava kaikkensa. Tässä sanomassa tiivistyvätkin pussinokkien nykyinen ajattelutapa ja linjaus. Kaikki halutaan tehdä viimeisen päälle hyvin, eikä yhtäkään kiveä jätetä kääntämättä.

Suikkanen ja Kaarna alleviivasivat myös sitä faktaa, että Pelicans ei tule kasaamaan missään vaiheessa samanlaisia pelaajabudjetteja kuin niin sanotut "isot seurat" – Kärpät, Jokerit tai HIFK. Urheilussa raha ei olekaan ratkaiseva tekijä, vaikka sillä saakin laatua. Urheilussa kyse ei ole kuitenkaan aina rahasta, vaan siitä kuka haluaa voittaa ja tehdä kaikkensa voittamisen eteen. Tällä hetkellä Lahdessa tehdään juuri näin.

Pelicansin matka Suikkasen johdossa on alkanut lennokkaasti, mutta jossain vaiheessa matkaan tulee myös mutkia. Ja voittajaksi selviävät yleensä ne, ketkä pystyvät selättämään pahimmat vaikeudet ja kulkemaan sitä kaikista karuinta ja kovinta tietä pisimpään. Nähtäväksi jää onko Pelicans vielä kypsä kulkemaan voittajien tietä.

» Lähetä palautetta toimitukselle