Söderholm: ”Jäpittäminen loppui kolmanteen erään”

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n avainpuolustaja Toni Söderholm teki joukkueensa ainokaisen maalin torstaina, kun Jokerit haki ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan Helsingin jäähallista. Söderholmia miellytti etenkin kolmas erä, jossa kotijoukkue pääsi lähimmäksi tasoaan.

HIFK oli enemmän tai vähemmän vaikeuksissa ensimmäiset kaksi erää. Jokerit pelasi kurinalaisesti ja piti kotijoukkueen huippuvaarallisen hyökkäyskaluston ansiokkaalla tavalla poissa sieltä kuuluisalta ”sota-alueelta”.

– Kyllä he onnistuivat suunnitelmassaan tukkia keskialue. Meillä se vauhdin hakeminen jäi selvästi vaiheeseen, Toni Söderholm totesi.

HIFK:lla oli toden totta vaikeuksia keskialueen ylittämisessä ja näin ollen myös niille ykköskorin maalipaikoille pääseminen tuotti vaikeuksia. Jokerit ohjasi HIFK:n hyökkäykset tämän tästä kulmiin.

Toni Söderholm pääsi tuulettamaan HIFK:n ainokaista osumaa.

Ongelmia tuotti myös karvauspelaaminen, sillä Jokerit pääsi kahdessa ensimmäisessä erässä luvattoman helposti paineen alta pois. Ilari Filppulan toisessa erässä iskemä 0-2-maali oli tällaisesta tilanteesta malliesimerkki; Jokerit lähti omasta päästä organisoidusti ja HIFK:n paletti taipui kuin sateen kostuttama risu keskialueella. Osansa maalista voi ottaa piikkiinsä myös HIFK-vahti Dennis Endras.

– Se oli vähän sillä tavalla, että sinne meni yksi, mutta muut ei tulleet perästä. Jokereiden oli aika helppo avata. Touhu ei ollut yhtenäistä, Söderholm ruoti karvauspelaamista.

– Kolmas erä oli enemmän suuntaa antava meiltä. Kaikenlainen turha jäpittäminen loppui.

Kolmanteen erään petolauma totisesti löysi paremmin oman pelinsä ja tämä näkyi myös tulostaululla. Koko illan hieman hukassa ollut Mikael Granlund tarjoili ja Söderholm pääsi ampumaan loppunumeroiksi 1-3.

– Eipä sillä nyt ole väliä. Ottelu hävittiin ja nyt mennään eteenpäin, maalintekijä vähätteli maalihanojen aukeamisen merkitystä.