Kapteeni pohjusti avausvoiton

LIIGA / Haastattelu
Tommi Miettinen aloitti pudotuspelit iskemällä kipparoimansa joukkueen voittomaalin. Kokenut sentteri oli muutenkin mainiolla pelipäällä. Miettinen oli luonnollisesti tyytyväinen hyvään puolivälieräsarjan avaukseen.

Ottelun näkyvimmäksi pelaajaksi noussut Tommi Miettinen oli puolivälieräsarjan avauksessa monessa mukana. Ja nimenomaan hyvässä.

Sami Kapasta kapteenin hommissa tuuraava 36-vuotias keskushyökkääjä niittasi ottelun voittomaalin ja oli kaivamassa monta tärkeää oman pään aloitusta pois vastustajan ulottuvilta. Ottelun alku oli kuitenkin vaikea koko joukkueelle.

– Alku oli pikkuisen nihkeä. Viikko oli kulunut edellisestä pelistä, joten lähtö oli pikkuisen jännittynyt. Pääsimme mielestäni ekan erän aikana peliin paremmin kiinni, Miettinen totesi.

Isännät pääsivät paremmin mukaan alun kompastelun jälkeen. Blues ei tarjonnut vastustajana yllätyksiä.

– Puolitoista erää vietiin sen jälkeen aika selvästi. Toinen erä oli selkeästi meidän. Viimeinen oli sitten taistelua. Pikkuisen oli huolimatonta touhua välillä, mutta peli oli kyllä sellaista mitä odotettiin.

– Samanlaista kuin nämä edellisetkin pelit Bluesia vastaan. Ei hirveesti yllättänyt, Miettinen tuhahti.


Voittomaali on ilmeestä päätellen juuri syntynyt.

Ottelun voittomaali syntyi hieman onnella, mutta Miettisen mielestä osuma oli pudotuspelihenkinen. Hyökkääjä sai siirtää kiekon rauhassa lähes tyhjään verkkoon Blues-maalin edessä.

– Vein kiekon syvälle ja ehdin sen jo menettää. Pakki kääntyi ja Salmisen Sakari pääsi väliin. Puolustaja yritti vissiin heittää ränniin, mutta kiekko kimposikin suoraan Salmisen polvisuojista lapaan. Sanotaan näin, että oli hyvin pudotuspelityyppinen maali, Miettinen naureskeli.

Tunnetaso ei noussut vielä kiehumispisteeseen, kuten monesti pudotuspeleissä on tapana. Miettinen ei tästä kuitenkaan välittänyt.

– Minusta oli ihan pudotuspeliottelu. Tästä otettiin ensimmäinen kiinnitys, joten saamme olla todella tyytyväisiä tulokseen. Äärettömän tärkeä voitto kovasta vastustajasta, ja tämä oli hyvä suoritus meiltä.

Bluesilla ennakoitiin olevan nimenomaan avausottelussa iskun paikka, sillä vierasjoukkueella oli villi kortti-kierroksen ansiosta parempi pelituntuma viikon verran huilanneeseen KalPaan nähden. Tämä oli tiedossa myös kotijoukkueen leirissä. Väsymys alkoi kuitenkin näkyä jo vastustajan pohkeissa ottelun edetessä.

– Jos viikon aikana meillä oli jotain pelkoa, niin se oli nimenomaan pelituntuman saaminen. Blues oli pelannut, mutta kyllä ottelun edetessä huomasi Blues-pakkien väsymisen. Muutama jätkä pelasi aika paljon.

– Tiedämme kyllä millä tavalla painetta saadaan Bluesin alakertaan aikaiseksi, Miettinen laukoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle