ECC pyörähtää käyntiin viimeisen kerran

LIIGA / Artikkeli
Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnaus pelataan tällä erää viimeistä kertaa. Pietarissa käytävään turnauksen osallistuvat tänä vuonna Ruotsin, Sveitsin, Tshekin, Venäjän, Slovakian ja Suomen viime kauden mestarit.
lisää

Davos raihnaisena turnaukseen
[lue lisää]



Aleksandr Ragulin -lohko
[lue lisää]



Ivan Hlinka -lohko
[lue lisää]



Sahlstedt tuntee europelien metkut
[lue lisää]

Kaudella 2008-2009 käynnistyvä Mestareiden liiga korvaa ensi vuonna Super Six -turnauksen. Se ei kuitenkaan vie arvoa tämän vuoden turnaukselta, sillä panokset ovat kovat nytkin. Palkintorahaa on jaossa noin 550 000 euroa, josta voittaja kuittaa noin 200 000 euroa. Lisäksi mestarilla on mahdollisuus kohdata NHL-seura ensi syyskuussa, kun Victoria Cup pelataan ensimmäistä kertaa.

Suomea turnauksessa edustaa jälleen Oulun Kärpät. Pohjoisen pienpedot lähtevät koitokseen kolmatta kertaa sen nelivuotisen historian aikana. Kärpät on samalla myös kokenein ECC-kävijä, kun sveitsiläinen HC Davos, tshekkiläinen Sparta Praha sekä slovakialainen Slovan Bratislava ovat mukana toista ja ruotsalainen MODO Hockey ja venäläinen Metallurg Magnitogorsk vasta ensimmäistä kertaa. Turnauksen osallistujamaat valikoituvat IIHF:n rankingin mukaan.

Kärpät on edellisillä turnausreissuillaan päätynyt hopeasijalle. Tammikuussa 2005 ensimmäistä kertaa järjestetyssä Super Sixissä NHL-miehillä vahvistetut joukkueet kävivät tiukkaa taistoa voitosta, mutta oululaiset joutuivat lopulta taipumaan jatkoajalla Avangard Omskille. Ratkaisevan osuman ampui tuolloin Jaromir Jagr.

Seuraavana vuonna Kärpät oli jälleen finaalissa, vastustajana oli tällä kertaa Moskovan Dinamo. Ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuslaukauskilpailusta, jossa venäläiset olivat etevämpiä. Viime kaudella Suomea turnauksessa edusti Hämeenlinnan Pallokerho, joka venyi finaaliin sekin. Loppuottelussa kyyti oli kuitenkin kylmää, kun Ak Bars Kazan näytti hauista 6-0-voitollaan ja jatkoi näin venäläisseurojen voittokulkua.

Turnaus pelataan kahdessa lohkossa, jotka on nimetty Aleksandr Ragulinin ja Ivan Hlinkan mukaan. Kärpät aloittaa urakkansa Hlinkan lohkossa, jossa vastaan asettuvat ensin Sparta Praha ja sen jälkeen HC Davos. Turnauksessa ei ole tappioille sijaa, sillä ainoastaan lohkojen voittajat pääsevät pelaamaan kolmannen pelin, joka on sunnuntaina 13.1. käytävä finaali.

Turnauksen ohjelma:


10.1.2008


Kärpät vs. Sparta, 14:00

Metallurg vs. MODO, 17:30


11.1.2008


Sparta vs. HC Davos, 14:00

MODO vs. Slovan, 17:30


12.1.2008


HC Davos vs. Kärpät, 14:00

Slovan vs. Metallurg, 17:30


13.1.2008


Finaali, 17:30

» Lähetä palautetta toimitukselle