Eloranta palasi kotiin

LIIGA / Haastattelu
Edellisten vuosien tapaan myös tänä kesänä Aurajoen rannoilla pohdittiin kauden 2003-2004 päätteeksi pois lähteneen Mikko Elorannan paikkaajaa. Tänä vuonna tarttui kala syöttiin, kun paikkaajaksi löydettiin Mikko Eloranta. Jatkoajan toimitus sai voittoisassa Frölunda-ottelussa mieheltä muutaman sanan menneestä ja tulevasta.

SM-liiga saa ensi kaudella nauttia kovista paluumuuttajista, kun liigapaikkakunnilla kurvailevat esimerkiksi Ville Nieminen, Antti Laaksonen, Hannu Toivonen ja Sami Kapanen. Näiden miesten rinnalle voi huoletta nostaa myös TPS:n vahvistuksen, Elorannan.

Miehen panos omalle joukkueelle on erittäin tärkeä. Nuori joukkue saa loistavan esimerkin asenteesta ja harjoittelumotivaatiosta, kun Eloranta on paikalla. Päätös Turkuun palaamisesta oli tosiasia viimeistään siinä vaiheessa, kun perheen kanssa oli neuvoteltu asiasta.

- Päätös oli loppupeleissä todella helppo. Perhe painoi vaakakupissa niin paljon, että ei raha ollut mulla siinä vaiheessa se kriteeri. Tänne on myös todella kiva palata, ei ole mitään negatiivisia muistoja Turun ajoilta, mies selvittää tulon taustoja.

Ei muita vaihtoehtoja Suomessa

Huhuissa liikkui myös muita seuroja ottajiksi. Vahvimpana ehdokkaana pidettiin Jyväskylää, mutta kyseinen "tieto" osoittautui pienen kyselyn jälkeen uutisankaksi.

- Joo, ei siinä mitään perää ole. Malmöläinen bloggari oli joillekin sivuille sen laittanut kiertämään. Ei tullut kyselyjä muualta. Kyllä se TPS oli ainoa vaihtoehto, Eloranta kertoo.

Ensi kaudella vahvistunut TPS lähtee parantamaan viime kauden kymmenettä sijaa. Eloranta ei ole vielä ehtinyt tutustumaan nykyiseen tilanteeseen niin paljon, että lähtisi spekuloimaan mahdollisella menestyksellä.

- Hyvä, ehjä kausi itseltä ja joukkueelta. Mahdollisimman pitkälle pitäisi päästä. Hyvä alku on tietenkin aina tärkeä, tänään huilannut Eloranta pohti tulevaa.

Malmöstä eilen Turkuun saapuneella laitahyökkääjällä ei ole tarvittavasti jääharjoitteita takana tältä kesältä, jotta vielä tällä viikolla pystyisi peliin tulemaan mukaan. Ensi viikolla turkulaiset voivat kuitenkin tervehtiä omaa villeniemistään ja muistella mestaruuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle