Jokinen pelipaikkaa valloittamassa

LIIGA / Haastattelu
Kesken viime kauden Turusta Pohjois-Pohjanmaalle palannut nuori puolustaja Juho Jokinen aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa Oulun Kärpissä. Edessä on tiukka taistelu peliminuuteista.

Juho Jokinen pelasi Kärpissä viime kauden lopun, mutta rooli jäi vielä varsin pieneksi. Minuutteja tuli jonkin verran, mutta pelipaikan varmistamisesta ei vielä voida puhua. Nyt vuonna 1986 syntyneellä pakilla on edessään erilainen tilanne, kun hän on joukkueen mukana jo kauden alusta.

Nuorimies odottaa muiden kiekkoilijoiden tavoin kauden alkua innolla. Edessä siintävä haaste on kova, mutta samalla myös motivoiva.

- Tosi innolla odotan kautta, mukava haaste edessä. Olemme kärkiporukoita, siinä on iso haaste itsellä, kun yrittää ottaa pelipaikan.

Jokinen ehti olla viime kauden lopulla hetken Kari Jalosen käskytettävänä, mutta nyt teesejä on jakanut Matti Alatalo. Puolustajan mukaan uusi valmentaja on saanut kärppälauman hyvin otteeseensa.

- Valmentajapersoonat ovat erilaisia ja pitävät myös erilaisia harjoituksia. Kesä- ja kuivaharjoittelu eivät eroa paljoa toisistaan, mutta jäällä sitten on ollut uusia juttuja. Hyvin on uusi valmentaja saanut joukkueen haltuunsa ja saanut hitsattua porukkaa yhteen.

Kalajoelta maailmalle ponnistaneen Jokisen kesä on siis kulunut harjoittelun merkeissä. Mitään erityisiä painopisteitä ei ole ollut, vaan kehittymistä on pyritty edistämään kokonaisvaltaisesti. Isoveli Jussin tasoon ja saavutuksiin on vielä pitkä matka, mutta puolustaja etenee urallaan pienin askelin eteen päin.

- Kokonaisvaltaista harjoittelua on ollut, ei mitään erityistä. Vähän voimaa, painoa ja kestävyyttä lisää, toivottavasti se näkyy jäällä.

Vastuuta tarjolla?

Kärpissä on tällä hetkellä varsin vähän kokeneita puolustajia, joiden pelipaikka ja –aika ovat taattuja. Sen sijaan nuorehkoja ja eteen päin pyrkiviä kavereita on useita. Nämä pelaajat taistelevat keskenään samoista minuuteista ja hyvillä onnistumisilla vastuuta sekä jääaikaa on luonnollisesti luvassa enemmän ja enemmän.

- Monta sellaista nuorta kaveria on mukana. Meistä ehkä yksi tai kaksi nousee esille, toivottavasti itse olen joukossa. Varmasti kaikille annetaan mahdollisuus. Voi myös tulla loukkaantumisia, voi tulla lisää pelaajia – ikinä ei tiedä. Monenlaisia mahdollisuuksia on olemassa.

- Kiinnostusta on myös isoon rooliin, mutta edetään pienin askelin. Ensin yritetään vakiinnuttaa pelipaikka ja siitä sitten voi isontaa roolia. Kauden aikana voi tapahtua paljon. Pitää yrittää vain kasvattaa omaa roolia koko ajan.

Jokisen harjoituskauden loppupuolta häiritsi kylkivamma, jonka vuoksi mies joutui istumaan pelien aikana katsomossa. Nyt hän on kuitenkin jälleen kunnossa ja taistelu paikasta auringossa voi jatkua.

- Ehdin pelata vain kolme peliä, kunnes loukkasin kylkeni. Nyt olen kunnossa ja on mukava päästä pelaamaan. Hyvin menivät ne pelit, mitä ehdin pelata. Parempi toki olisi ollut ilman vammaa, mutta onneksi sa ehdin saada pari peliä alle ja olen valmiina, kun liiga alkaa.

Oululaisseurassa menestyspaineet ovat jälleen kovat. Vaikka pelaajamateriaali ei ole ehkä niin kova kuin ennen, pitäisi joukkueen taistella jälleen kärkisijoista.

- Lähdetään taistelemaan kärkisijoista, se on selvä. Tällaisella joukkueella ole muuta mahdollisuutta.

Kärpissä on tulevalla kaudella tarjolla haasteita SM-liigan ohella myös kansainvälisissä peleissä. Syksyn Nordic Trophy –turnauksessa oululaiset kohtasivat ruotsalaisjoukkueita ja lokakuussa edessä on uusi Mestareiden liiga. Kärppien lohkossa pelaavat saksalainen Berlinin Eisbären sekä Euroopan huippujoukkueisiin laskettava venäläinen Metallurgin Magnitogorsk.

- Lähdetään katsomaan millaisia kokemuksia tulee. Alkusarjassa ei ole montaa peliä, joten siitä on hyvät mahdollisuudet jatkoonkin. Venäjän joukkue on varmasti tosi kova. Siinä pääsee myös mittaamaan omaa tasoaan ja se on mielenkiintoinen haaste.

Haasteita on siis tarjolla nuorelle kärppäpakille. Miten mies niihin pystyy vastaamaan, nähdään kauden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle