Entinen raataja, nykyinen ratkaisija

LIIGA / Artikkeli
Kimmo Koskenkorva jätti Kärpät taakseen seitsemän vuotta sitten. Tuolloin miestä pidettiin lähinnä alempien kenttien luotettavana ja vikkeläkinttuisena työmyyränä. Nyt mies palaa kasvattajaseuraansa ottamaan isoa vastuuta kiekollisesta pelistä.

Kärpät on joka kevät hankkinut joukkueeseensa vähintään yhden paluumuuttajan. Tänä vuonna Pekka Saarenheimo liittyi joukkueeseen jo aiemmin, ja nyt oululaisseura vahvistuu 30-vuotiaalla Kimmo Koskenkorvalla.

– Ilo olla kotona. Seitsemän vuotta olin muualla, mutta aina on ollut kärppäsydän rinnassa - ja on varmaan hautaan asti. Ruotsissa meni pari kautta ja viihdyin tosi hyvin. Sieltä ei kuitenkaan löytynyt sitä roolia ja paikkaa, mitä halusin. Suomesta ei tarvinnut miettiä muita seuroja. Ainut ja oikea vaihtoehto, hyökkääjä kertoo.

Paluumuutossa kotiseudulle painavat taustalla usein pelillisten asioiden lisäksi myös henkilökohtaiset syyt. Koskenkorvan perheeseen syntyi talvella esikoispoika, joka pääsee nyt temmeltämään sukulaisten keskelle.

– Puolivuotias pikkumies pääsee mummojen ja pappojen luo, kun olemme lähempänä sukulaisia. Olen erittäin tyytyväinen, että pääsimme yhteisymmärrykseen Kärppien kanssa.

Oulusta lähtönsä jälkeen Koskenkorva pelasi SM-liigaa Tapparassa ja SaiPassa. Reissun aikana mies kutsuttiin myös Leijoniin ja maajoukkue on hyökkääjän tavoitteena myös nyt. Mahdollisuus menestykseen oli niin ikään siirron taustalla.

– Tämä on minulle myös ponnahduslauta maajoukkueeseen ja ehkä jopa MM-kisoihin. Toivon isoa roolia ja toivottavasti voin vastata haasteeseen. Uskon, että voin kehittyä itse ja samalla viedä Kärppiä eteen päin.

Iso ruutu täytettävänä

Koskenkorvan odotetaan ottavan Kärpistä ison roolin, sillä joukkueesta poistui tänäkin keväänä kovia pistemiehiä. Mies itsekin lataa harteilleen paineita.

– Odotan hyökkäävä roolia, näen itseni ykkös- tai kakkoskentässä. Omasta mielestäni olen monipuolinen pelaaja. Ikä on sitä luokkaa, että neloskentän roolit on jo nähty. En usko, että Kärpät minua tänne neloskenttään on hommannut.

– Kokemusta on tullut reissun aikana ja kaikinpuolin olen kehittynyt pelaajana sekä ihmisenä. Kokemus on yksi asia, mitä voin tuoda tälle joukkueelle.

Kärppien ykkös- ja kakkossentterin tontilla häärivät Jari Viuhkola ja Pekka Saarenheimo. Todennäköisesti tutun numeron 11 selkäänsä saava Koskenkorva hyppää mielellään mukaan kumman tahansa rinnalle.

– Ei ole väliä kumman kanssa pelaisi. Jos tuon tasoisten senttereiden kanssa saan pelata, on se kunnia ja tulosta on myös silloin tultava.

Seurajohdon puolelta satsaus Koskenkorvaan on iso ja mieheltä odotetaan paljon.

– Tuttu mies, joka lähti 2002 maailmalle. Hän oli meille iso pelaaja, kun nousimme liigaan. Keväällä 2003 Kimmo koulutti meitä Tapparan paidassa, kun he voittivat SM-kullan. Tänä vuonna mies oli isossa roolissa Skellefteåssa ja teki puolivälierissä seitsemännen ottelun voittomaalin jatkoajalla. Se oli sille seuralle tosi iso asia, kertasi Kärppien urheilutoimenjohtaja Ari Hilli.

– Luotamme Kimmon liikkeeseen ja luisteluun, jotka ovat vahvistuneet entisestään iän myötä. Kävin katsomassa häntä Elitserienissä ja näin, että Koskenkorvan pelin ymmärtäminen tuo meille paljon tukea ja saamme joukkueeseen sitä kautta uusia juttuja.

Palapeli rakentuu

Kärppien viime kauden miehistöstä profiilihyökkääjät Daniel Corso ja Toni Koivisto kiekkoilevat ensi kaudella todennäköisesti uusissa ympyröissä.

– Selkeä viesti on annettu, että Kärpät ei ole ykkösvaihtoehto. Toni on saanut hyviä tarjouksia Venäjältä, niitä vastaan on aika paha taloudellisesti kilpailla, Hilli kertoo.

Oululaisjoukkueeseen etsitään vielä muutamaa pelaajaa. Markkinat ovat tällä hetkellä laajat, kun EU-pelaajia saa olla rajaton määrä. Lisäksi Kärpillä on tarvittaessa tilaa vielä kahdelle EU:n ulkopuolelta
tulevalle pelaajalle.

– Pelikenttä on muuttunut, kun EU-pelaajia saa olla rajoittamattomasti. Kartoitusvaihe on käynnissä, kaksi paikkaa on auki plus EU-pelaajat, jotka ovat käytännössä ruotsalaisia tai tshekkejä, urheilutoimenjohtaja taustoitti.

– Laitahyökkääjän ja puolustajan paikalle etsitään pelaajia. Sentterikalustoakin katotaan, jos löydetään oikeanlaisia kavereita. Kolmesta neljään uutta kaveria. Missä vaiheessa heitä löydetään, on vaikea sanoa.

Roturaarin nurkilla on pitkin talvea pohdittu Lasse Kukkosen paluusta Kärppiin. Sveitsin MM-kisoissa Suomea edustaneen pakin tulevaisuus on vielä auki.

– Lassen kanssa on keskusteltu pitkin kautta monenlaisista asioista. On sovittu, että kun pelit ovat ohi, niin voidaan keskustella sopimusasioista. Mihin neuvottelut johtavat –aika näyttää. Hän miettii NHL-uran jatkoa ja muitakin vaihoehtoja on. Kova kilpailu tullaan käymään. Mielellään hänet ottaisin joukkueeseen, Hilli mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle