Ilveksen Masi Marjamäelle pelikieltoa

LIIGA / Uutinen
Kautensa jo päättäneen Ilveksen hyökkääjä Masi Marjamäki on määrätty yhden ottelun pelikieltoon.

Masi Marjamäki taklasi viime keskiviikkona JYP-Ilves-puolivälieräsarjan neljännessä ottelussa JYPin Sami Vatasta. Marjamäki ei saanut tilanteesta rangaistusta mutta SM-liigan päävideotuomarin näkemyksen mukaan Marjamäelle olisi pitänyt tuomita ottelurangaistus polvitaklauksesta.

Kurinpitäjä Sampo Liusjärven päätöksen mukaan tilanteessa ei ole kuitenkaan kyse polvitaklauksesta, vaan kampituksesta, sillä taklausyrityksen seurauksena Marjamäen jalka osuu Vatasen sääreen ja JYP-puolustaja kaatuu.

– Sikäli kun pelaajien jalkojen yhteentörmäys on seurausta Vatasen väistämisestä, katson, että Marjamäen taklaus tulee siinä vaiheessa kun, Vatanen ei ole enää kiekollinen pelaaja, jota voidaan taklata. Vatanen on syöttänyt kiekon ennen kontaktia pois ja kiekko on kontaktihetkellä JYPin (Olli) Sipiläisen hallussa. Näin ollen sillä, että Vatanen väistää taklausta, ei ole merkitystä arvioitaessa sitä, syyllistyykö Marjamäki kampitukseen, Liusjärvi toteaa päätöksessään.

Lisäksi Liusjärvi huomauttaa Marjamäen saaneen joulukuussa varoituksen vastustajan kunnioittamisen laiminlyönnistä tämän taklattua Kärppien Kamil Krepsiä.

– Ottaen huomioon edellä kerrotun pelitilanteen, jossa näkemykseni mukaan Marjamäen tarkoituksena on taklata ryntäyksen arvoisella vauhdilla Vatasta ja Marjamäen 2.12.2010 Ilves-Kärpät ottelun tilanteesta saaman varoituksen vastustajan kunnioittamisen laiminlyönnistä, katson, että Marjamäelle tulee määrätä epäonnistuneen taklauksen seurauksena tapahtuneesta kampituksesta ottelurangaistus.

– Korostan, että jos Marjamäelle ei olisi annettu aiempaa varoitusta, myöskään tässä tapauksessa ei olisi aihetta määrätä ottelurangaistusta.

Ratkaisuna Liusjärvi määrää Marjamäelle yhden ottelun pelikiellon, jonka Marjamäki kärsii seuraavassa SM-liigaottelussaan.


Ilves-hyökkääjä Masi Marjamäki määrättiin yhden ottelun pelikieltoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle