Aho jatkaa JYPin päävalmentajana

LIIGA / Uutinen
JYPin kakkosvalmentajana kauden aloittanut Jyrki Aho on seuran uusi päävalmentaja kevääseen 2013 asti. Kakkosvalmentajaksi tulee Marko Virtanen.

Risto Dufvan jätettyä JYPin päävalmentajan paikan ykköseksi noussut Jyrki Aho on JYPin ykköskoutsi tämän ja seuraavan kauden ajan. Kakkosvalmentajakseen Aho saa kokeneen kiekkomiehen Marko Virtasen, joka on tällä kaudella valmentanut JYPin A-junioreita ja aikaisemmin toimi D Teamissa Jukka Ahvenjärven kakkosena.

– Valmentajavalinnassa rakensimme ensiksi huolellisesti kriteerit, minkälaista valmentajaa JYP haluaa ja tarvitsee. Mitä enemmän asiaa pohdimme, sitä selkeämmin näimme lähelle eli omassa organisaatiossa olevan valmennuslahjakkuuden, toteaa valintaperusteista JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen.

Aho toteaa JYPin nettisivuilla tarttuneensa tehtävään innokkaasti.

– Vaikka tapa, jolla tähän tilanteeseen tultiin, oli raskas, niin vahvoin mielin tässä nyt viedään JYPiä eteenpäin. Päävalmentajuus kotikaupungin seurassa on tietysti aina ollut pitkän tähtäimen unelmana, ja nyt kun sitä tarjottiin näin nopeasti, on selvä, että JYPin mies tarttuu työhön täydellä sydämellään, toteaa Aho.

Kakkosvalmentajaksi nouseva Virtanen on Jyväskyläläisille kiekonseuraajille hyvin tuttu mies. "Veltsu" on edustanut urallaan JYPiä 406 ottelun verran ja nykyisellään miehen valmentajanura on hyvässä nosteessa. Virtanen valmensi viime keväänä JYPin A-juniorit Suomen mestareiksi.

– Tämä on upea mahdollisuus ja kunnia-asia. Vakuutuin tehtävän oikeellisuudesta pidettyäni Jyrki Ahon kanssa pitkän palaverin siitä, mihin valmentajina haluamme JYPiä viedä, hehkuttaa Virtanen.


JYPissä mennään jatkossa Jyrki Ahon johdolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle