HIFK:n Pöystille pannaa Platil-taklauksesta

LIIGA / Uutinen
HIFK:n Eetu Pöysti on määrätty yhden ottelun pelikieltoon tiistain Tappara–HIFK-ottelussa nähdyn taklauksen johdosta.

HIFK-hyökkääjä Eetu Pöysti taklasi ottelun ensimmäisessä erässä Tapparan Jan Platilia pelirangaistuksen arvoisesti. Platilin sairaalaan vienyt taklaus eteni SM-liigan kurinpitäjän käsittelyyn, ja Pöysti määrättiin yhden ottelun pelikieltoon.

– Tilanne on lähtenyt HIFK:n päätyyn pelaamasta kiekosta. Tämän johdosta näkemykseni mukaan Platilin on tullut tiedostaa se, että HIFK:n hyökkääjät tulevat todennäköisesti karvaamaan ja antamaan painetta kiekolliselle pelaajalle. Edellä olevasta huolimatta Platil ei näkemykseni mukaan ole "hereillä" ja taklaustilanne tulee hänelle yllättäen, SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi kirjoittaa päätöksessään.

– Ottaen huomioon Pöystin käyttämän todella kovan vauhdin, joka voisi itsessään täyttää ryntäyksen tunnusmerkistön ja Platilin rajun kaatumisen laitaa vasten, katson, että tilanteesta tulee määrätä Pöystille ottelurangaistus. Ottaen huomioon kaikki edellä kuvatut seikat ja erityisesti sen ettei Pöystin toiminnassa ole muuta moitittavaa kuin liian kova vauhti, katson, että yhden ottelun pelikielto on oikea rangaistus taklauksesta.

Pöysti kärsii pelikieltonsa torstaina, jolloin HIFK kohtaa HPK:n.


Eetu Pöysti taklasi Jan Platilin sairaalakuntoon.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

» Lähetä palautetta toimitukselle