HPK-loukkaantumiset jatkuvat: Nurminen ja Leinonen sairastuvalle, Nyrhinen paikkaamaan

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Erinomaisen heikko onni loukkaantumisten suhteen ei jätä Hämeenlinnan Pallokerhoa rauhaan. Viimeisimpänä HPK:n jo ennestään pitkälle sairaslistalle ilmoittautuivat torstain liigakierroksen jälkeen laitahyökkääjä Kai Nurminen ja puolustaja Tommi Leinonen. Rankimman kadon kohdannutta puolustustaan paikkaamaan HPK on kutsunut Kirkkonummen Salamoista Antti Nyrhisen.

Vielä torstain Blues-ottelussa kolme tehopistettä keränneen Nurmisen jalasta löytyi perjantaisissa lääkärintutkimuksissa murtumia nilkan veneluusta, jotka pitävät kokeneen pelimiehen sivussa kaukalosta yli kuukauden ajan. Nurminen loukkasi jalkansa alun perin jo ennen joulutaukoa olleessa Ilves-ottelussa, kun HPK:n maalitykki heittäytyi vastustajan laukauksen eteen.

Nurminen oli jo aiemmin polvivamman takia sivussa Pallokerhon peleistä lähes koko marras-joulukuun ajan. Taitavan maalintekijän puuttuminen tekee pahan aukon HPK:n hyökkäyskalustoon ja erityisesti viime peleissä hyvin toimineeseen hämeenlinnalaisten kakkosketjuun, jossa Nurmisen rinnalla ovat hyökänneet Jari Sailio ja Juha-Pekka Loikas.

- Kyllä tämä alkaa syödä miestä. Ennätin pelata edellisen huilini jälkeen vain viisi ottelua, Nurminen harmitteli kohtaloaan Hämeen Sanomissa.

Jos HPK:n hyökkäyspään loukkaantumistilanne on murheellinen Nurmisen, Aki Uusikartanon ja Roni Anderssonin vammojen takia, näyttää puolustuksen kohtalo vielä hirvittävämmältä. Viimeisimpinä miehenä pakistosta kaatui Tommi Leinonen, joka loukkasi polvensa torstain liigapelissä. Leinonen menee tarkempiin tutkimuksiin ensi viikon alussa, jolloin paljastuu onko kyseessä vain polven siteiden venähdys vai vakavampi vamma.

Kun myös kapteeni Veli-Pekka Laitisen pelikunto lauantain Tappara-ottelussa on arvoitus, paikkasi HPK puolustuspään miesvajettaan ottamalla Mestiksestä Kirkkonummen Salamoiden puolustajan Antti Nyrhisen neljän ottelun mittaiselle lainalle. Nyrhinen on ollut alkukauden ajan Salamoiden ykköspuolustaja ja tehnyt Mestiksessä tehot 9+11.

Nyrhinen oli aikanaan Jokereiden A-junioreiden kapteeni ja on myös edustanut Suomea poikien maaotteluissa. Viiden Kiekko-Vantaassa, KooKoossa ja Salamoissa pelatun Mestis-kautensa aikana Nyrhinen on nostanut profiiliaan pikku hiljaa ja miehen kohdalla huhuiltiin mahdollisista liigakomennuksista jo ennen tämän kauden alkua.

Mestiksen puolustajien parhaimmistoon lukeutuva Nyrhinen on fyysinen ja mielellään hyökkäyksiä tukeva puolustaja, jonka heikkoudet ovat keskikertaisessa liikkuvuudessa sekä ainakin Mestis-tasolla ajoittain liian rohkeissa ratkaisuissa.

Pallokerhon loukkaantumissumasta uutisoitiin jo myös torstaina Jatkoajassa. HPK:lla on lauantain Tappara-ottelussa käytettävissään nyt kuusi puolustajaa: Harri Tikkanen, Mikko Palomäki, Markku Erholtz, Olli Korkeavuori, Jussi Ruohola sekä uusi lainamies Nyrhinen.

lähde: Hämeen Sanomat

» Lähetä palautetta toimitukselle