Perttu Lindgren Lukkoon

LIIGA, NHL / Uutinen
Dallas Starsin NHL-joukkueesta pelipaikkaa hakenut keskushyökkääjä Perttu Lindgren palaa SM-liigaan. Lindgrenin uusi seura on Rauman Lukko.

Tamperelaislähtöisen, 21-vuotiaan sentterin sopimus Lukon kanssa kattaa kuluvan kauden. Hän on urallaan aiemmin edustanut SM-liigassa Tampereen Ilvestä, jonka riveissä voitti kauden 2005-2006 päätteeksi sarjan parhaan tulokkaan palkinnon. Viime kauden Lindgren pelasi Dallasin farmiryhmä Iowa Starsissa keräten AHL:ssa 10+24=34 tehopistettä.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala myhäili pelin päätyttyä. Hallissa kuulutettu uutinen kirvoitti runsaat aplodit.

– Kävimme Pertun kanssa keskusteluja muutaman päivän. Mies kertoi halustaan pelata Lukossa. Lukosta on lähtenyt maailmalle hienoa palautetta, mistä on syytä olla ylpeä. Huomisessa Blues-ottelussa Perttu ei vielä pelaa, mutta ehkä lauantaina Pelicansia vastaan, jos pelilupa-asiat saadaan kuntoon.

Kysymykseen Lindgrenin palkasta Rajala vastasi diplomaattisesti.

– Hinta-laatu-suhde on kohdillaan, ilmeetön Rajala tokaisi.

Lukon päävalmentaja Rauli Urama kiitteli joukkueenjohtoa uudesta hankinnasta.

– Urheilutoimemme hyvät suhteet toivat meille Lindgrenin. Saatiin nuori ja nälkäinen jätkä, joka tulee tänne kehittymään urallaan. Tämä on meille kunnia-asia. Uskoa löytyy meidän treenausta ja systeemiä kohtaan. Sopimusmahdollisuus ilmeni normaalien verkostojemme ulkopuolelta, Urama totesi salamyhkäisenä.

– Lindgren on monipuolinen kiekollinen pelaaja. Kyseessä on nuori kaveri, joka tulee tänne kehittymään. Tarkoitus ei ole kaataa valtavia paineita hänen niskaansa. Kokoonpanomuutoksista on liian aikaista sanoa. Haluan kuitenkin säilyttää kokoonpanoissa ja pelaamisessa tietyn turvallisuuden. Greg Jacinaan tämä ei suoranaisesti vaikuta, Urama päätti viitaten kanadalaisen try out -sopimukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle