Suomessa pelataan parhaimmillaan uuden korkeakoulujen FCAA-kiekkosarjan ensimmäistä kautta. 15 ottelua Turun Palloseuran paidassa Liigaa pelannut Bernard Isiguzo on tykästynyt uuteen sarjaan.
− Minusta sarjan perustaminen oli tosi hyvä idea. Pidän sarjasta ja tämä on hyvä tapa saada opiskelijat liikkumaan ja markkinoida tällaista liikuntaa opiskelijoille.
HH-Rangersissa on pelaajia erilaisista taustoista. Opiskelukavereiden kanssa pelaaminen on ollut Isiguzolle erilaista.
− Opiskelukavereiden kanssa pelaaminen on ollut hauskaa ja erilaista. Meillä on paljon eritaustaisia pelaajia. Osa on lopettanut vähän aikaa sitten ja osa ei ole pelannut pidempään aikaan, joten haitari meillä on suuri. Siellä on paljon energiaa, kun olemme kaikki suunnilleen saman ikäisiä.
Isiguzo näkee Liiga- ja Mestis-joukkueissa pelaamiseen verrattaessa suurimpana erona asenteen.
− Asenne on suurin ero. Enemmän se on leikkimielistä hauskanpitoa verrattuna Liigaan, vaikka sielläkin pidetään hauskaa ja nautitaan pelistä, mutta siellä on selvät tulostavoitteet. FCAA:ssa se ei ole niin justiinsa, vaikka toki halutaan voittaa, niin sen voi silti lähtökohtaisesti ottaa huumorilla. Sinne on pääsääntöisesti lähdetty pitämään hauskaa.
Isiguzo kertoo odottavansa, mihin suuntaan sarja menee tulevaisuudessa.
− Olen idealistinen persoonaltani, ja kun ensimmäisen kerran kuulin tästä sarjasta, ja juteltiin meidän kapteenimme kanssa tästä, niin minulla lähti heti ajatusvirta, että mitä tämä voisi olla esimerkiksi 20 vuoden kuluttua. Huolellisella suunnittelulla, markkinoinnilla ja työllä sarjalla saisi tehtyä paljon hyvää opiskelijakulttuurille.
− Koulujen joukkueiden ympärille saataisiin fanikulttuuria ja joukkueille rahallista tukea kouluilta tai opiskelijajärjestöiltä. Ottelutapahtumien ympärille voisi rakentaa liikuntaa ja hyvinvointia edistäviä tapahtumia, joissa opiskelijat saisivat mahdollisuuden verkostoitua muiden koulujen opiskelijoiden kanssa. Näen siinä mahdollisuuden ja tällaista voisi olla kiva lähteä rakentamaan.
Sarjassa on eritaustaisia pelaajia laaja kirjo. Isiguzo kertoo tasoerojen näkyvän otteluissa, mutta sosiaalisuus ja uusien ihmisten tapaaminen on silti merkittävin asia.
− Kyllä tasoerot näkyvät. Se on kiva, että siellä on kaiken tasoisia pelaajia ja kaikille avoin sarja. Vähän enemmän se on kuitenkin sosiaalinen asia. Siellä pääsee tapaamaan uusia opiskelijoita.
− Esimerkiksi meillä Haaga-Heliassa olemme eniten omien ryhmien kanssa, enkä ole esimerkiksi joitakin joukkuekavereita nähnyt koulussa kertaakaan. FCAA:ssa pääsee tapaamaan uusia pelaajia ja joitakin vanhoja pelikavereita. Se on vähän enemmän sosiaalisempaa kuin kilpailullisempaa ja tavoitteellisempaa. Peli on vähän katkonaisempaa ja maalierot ovat yleensä aika isoja.
Kehitysideoita Isiguzolla ei ole vielä tullut mieleen.
− Tässä vaiheessa ei ole vielä tullut mitään kehitysideoita mieleen. Katsotaan ensin, miten tämä kausi ja lopputurnaus menevät. Siistiä nähdä, miten opiskelijat ovat ottaneet tämän haltuun. Tammikuun pelissä Lappeenrannassa opiskelijat olivat itse rakentaneet tapahtuma-alueen, jota jäivät purkamaan ottelun jälkeen. Täytyy nostaa hattua sarjan ja tapahtumien järjestäjille ja aktiiveille.
Aktiiviuran pariin Isiguzolla ei enää ole halua palata, vaan hän tyytyy nykyään Stadi-Liigassa ja FCAA:ssa pelaamiseen.
− Ei minulla kyllä siihen aktiiviuraan intoa enää ole. Olen todella kiitollinen, että olen päässyt elämään sitä. Tällä hetkellä minulla on muita prioriteetteja.