Niklas Appelgren uudesta päävalmentajastaan: "Raipe on tuonut kovan vaatimustason meille"

LIIGA / Haastattelu
Niklas Appelgren aloittaa toisen kautensa Lappeenrannassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
SaiPa voitti perinteisen Pitsiturnauksen rankan päivän päätteeksi sen kaataessa finaalissa TPS:n 4–2. SaiPan varakapteeni Niklas Appelgren antoi valmennusmenetelmistä kehut SaiPan uudelle päävalmentajalle Raimo Helmiselle.

SaiPa pääsi nostamaan Knypyl-pokaalin perjantain päätteeksi, kun kiekkokausi avattiin Raumalla. Turnauksen voittaneet lappeenrantalaiset eivät hävinneet otteluakaan, vaan voittivat kaikki kamppailunsa.

Päivä oli SaiPalle rankka, sillä se pelasi ensimmäisen pelinsä vasta kello 12.00. Finaalin päättyessä puoli kymmeneltä oli SaiPa pelannut 130 minuuttia jääkiekkoa yhdeksään ja puoleen tuntiin. SaiPan alakentissä kaikki pelit häärinyt Niklas Appelgren oli päivän päätteeksi tyytyväinen, mutta väsynyt.

– Tuntui todella raskaalta, kun pelasimme parin tunnin välein. Aika paljon sai laittaa ruokaa naamaan, että palautui. Lopulta jäi silti hyvä fiilis, kun tuli voitto.

Muista joukkueista poiketen SaiPa ei kierrättänyt kokoonpanoaan turnauksen aikana, vaan moni pelaajista pelasi kaikki pelit. Appelgren kertoo ensimmäisen viikon olevan aina vaikea, mutta Pitsiturnaus teki siitä vielä vaikeamman.

– Pitkä kesä alla, niin tuntuu aina rankalta palata joukkueharjoituksiin.

Appelgren oli viimeksi nostelemassa pokaalia kaksi vuotta sitten Ässien paidassa. Silloin hän itse ratkaisi finaalin. Sentteri kokee, että turnauksen voittaminen antaa hyvät lähtökohdat rakentaa tulevaa kautta.

– Opettelemme koko ajan uuden joukkueen kanssa voittamista. Turnaus antoi itsessäänkin hyvää oppia. Nälkä varmasti kasvaa, kun mennään pidemmälle.

Viime vuotta aktiivisempia

Joukkueen otti täksi kaudeksi haltuunsa päävalmentaja Raimo Helminen. Appelgren antaa suitsutusta uudelle valmentajalle ja hänen metodeilleen.

– "Raipe" on tuonut kovan vaatimustason meille. Harjoituksissa menemme aina kovalla vauhdilla. Harjoituksissa luistellaan aina paljon, jotta jaksamme luistella peleissä. Hän on tuonut hyvää uutta virtaa viime kauden jälkeen.

SaiPa on kahtena viime kautena jäänyt sarjan jumboksi. Appelgren tietää, mitä joukkueen pitää tehdä välttääkseen saman kohtalon tällä kaudella.

– Meidän pitää panostaa harjoittelun laatuun ja työntekoon. Meidän pitää olla viime vuotista huomattavasti aktiivisempi ja jokaisen pitää ostaa tämä juttu, mitä lähdemme rakentamaan.

Appelgren uskoo vahvasti suunnan muuttumiseen, mutta muistuttaa matkan olevan vielä alkutekijöissään.

» Lähetä palautetta toimitukselle