Lainaa vain

LIIGA / Haastattelu
Lindbohm ei kaihda kovaa työtä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Petteri Lindbohm hankittiin Ässiin lainalle Jokereista paikkaamaan joukkueen puolustajakatoa. Maajoukkuetaukoon asti kestävä sopimus ei olisi voinut tulla parempaan paikkaan: Jokereissa peliaikaa ei irronnut, Ässistä pelipaikka löytyy ykköspakkiparista.

Porin Ässät on aloittanut kautensa vaisusti. Pitkään saldona oli pelkkiä kotivoittoja, mutta perjantaina Ässät onnistui kaatamaan Lahden Pelicansin vieraskentällä. Lauantaina irtosi voitto JYPistä.

- Oli tärkeää saada vierastappioputki poikki. Kuusi pistettä näistä kahdesta pelistä on hyvin, Petteri Lindbohm kommentoi.

Lindbohm on pelannut Ässissä neljä ottelua ja metsästänyt peleistä tehot 1+1. Liigauran ensimmäinen maali syntyi HPK:n verkkoon kotikentällä Isossamäessä. Ässien puolustuspään ongelmiin Lindbohm on tuonut toivottua virkeyttä ja hän onkin pelannut viime pelit joukkueen ykköspakkiparissa Ville Uusitalon kanssa.

KHL vielä kysymysmerkki

Lindbohmilla on sopimus Jokereiden kanssa kevääseen 2015 saakka. Joukkueen sopimuskuvioita varmasti sekoittaa siirtyminen KHL:ään kaudelta 2014–2015 alkaen. Millaisena Lindbohm näkee oman tulevaisuutensa ajatellen joukkueen siirtymistä KHL:ään?

- Sen näkee sitten vasta myöhemmin. Ei sitä kannata vielä miettiä.

Lindbohmilla on myös NHL-varaus. St. Louis Blues varasi puolustajan vuonna 2012 numerolla 176. Hän on edustanut Suomea myös alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Alle 20-vuotiaiden kisoissa puolustaja toimi joukkueensa kapteenina, joten luottoa pelaajaan ainakin löytyy.

Stadilaisena Porissa

HIFK-kasvatti Lindbohm on uransa aikana pelannut pääkaupunkiseudulla monessa eri seurassa: Helsingin IFK:sta C-junioreihin Kiekko-Vantaaseen, sieltä Espoon Bluesiin A-junioreihin, josta tuloksena oli SM-hopeaa. Lindbohm vahvisti myös Bluesin B-junioreita ja juhli heidän kanssaan Suomen mestaruutta kaudella 2010–2011. Kaudeksi 2011–2012 Lindbohm siirtyi nykyiseen seuraansa Jokereihin.

Kun tähän lisätään vielä kokemukset MM-kisoista, on Lindbohmilla varmasti kykyä sopeutua uusiin joukkueisiin ja uusiin valmennustyyleihin. Pekka Virran valmennustyylistä ei hänellä juuri sanottavaa ole.

- Ei hänen valmennustyylinsä juuri muista aikaisemmista eroa.

Entäpä miten stadilainen on tottunut Poriin?

– Joukkuekaverit ovat ottaneet tosi hyvin vastaan. Olen sopeutunut Poriin hyvin.

Samaa mieltä tuntuu olevan myös haastattelun taustalla häärivä joukkuekaveri Sami Lähteenmäki.

-Mahtava pukukoppipersoona! Sopeutunut tosi hyvin! Ja vielä ykköspakki, Lähteenmäki huikkasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle