Eemil Vinni palaa Kiekko-Poikiin lainasopimuksella

MESTIS / Uutinen
Vinni pelasi viime kaudella Joensuussa 44 ottelua ja oli yksi joukkueen onnistujia.
Kuva © Samuli Huikuri
Joensuulaisjoukkue vahvistuu mieluisalla maalivahtinimellä.

HIFK:n sopimuspelaaja Eemil Vinni siirtyy Mestis-joukkue Kiekko-Poikiin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Hänen kerrotaan toipuneen loukkaantumisesta.

18-vuotias maalivahti pelasi joensuulaisjoukkueessa jo viime kaudella, ja hän puki punamustan paidan päälleen 44 ottelussa, torjuntaprosentin ollessa 88,73. Hän oli yksi joukkueen näkyvimpiä pelaajia onnistuneella sesongilla, joka päättyi vasta puolivälierissä Ketterää vastaan.

Kiekko-Poikien maalivahtikolmikon piti alunperin muodostua Juho AhopellostaJuho Markkasesta sekä HIFK-laina Rastislav Eliášista. Koko kauden pituisesta lainastaan huolimatta Eliáš debytoi Liigan puolella lauantaisessa SaiPa-ottelussa, kun hänet vaihdettiin maalille toisessa erässä. Hän ei ole ollut yhdessäkään Kiekko-Poikien alkukauden ottelussa pelaavassa kokoonpanossa.

Vinnillä on kokemusta jo Liigasta kaudelta 2022–23, kun hän pelasi helsinkiläisjoukkueessa kaksi ottelua torjuntaprosentilla 73,68. Hänen palkintokaapistaan löytyy alle 18-vuotiaiden MM-pronssia vuodelta 2022.

Edmonton Oilers varasi Vinnin viime kesän NHL:n varaustilaisuudessa toisella kierroksella numerolla 64. Hän oli tilaisuuden viidenneksi varattu maalivahti.

Muokattu 23.9.2024 klo 14:36: Lisätty tieto Rastislav Eliákšen tilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle