Hokki hankki liigakokemusta hyökkäykseensä, KeuPan puolustukseen vahvistusta HIFK:sta

MESTIS / Uutinen
Jere Jokinen vahvistaa Hokin hyökkäystä.
Mestiksen siirtorintamalla on jälleen tapahtunut. Hokki nappasi hyökkäykseensä Liigassakin pelanneen Jere Jokisen ja KeuPa puolustukseensa HIFK-paitaakin kantaneen Joona Lehmuksen. Keuruulaisjoukkue solmi myös jatkosopimuksia, joiden joukossa oli muun muassa puolustuksen monivuotisen luottomiehen nimi.

Hokki vahvisti hyökkäystään liigakokemuksella, kun 70 Liiga-ottelua urallaan pelannut Jere Jokinen liittyi kajaanilaismiehistöön. Vuoden mittaiseen sopimukseen sisältyy siirtymisen Liigaan sekä ulkomaille mahdollistava optio.

Hämeenlinnalaislähtöinen Jokinen on edustanut Liigassa kasvattajaseuransa HPK:n lisäksi Ilvestä sekä viimeisimmäksi TPS:ää, jossa kiekkoili viime kaudella. Turkulaismiehistössä 24-vuotias laitahyökkääjä esiintyi vain kolmessa ottelussa ja tammikuussa siirtyi Ruotsin HockeyAllsvenskaniin Östersundsiin. Ruotsissa Jokinen teki 19 ottelussa tehot 2+1.

Mestistä Jokinen on pelannut aiemmin lainapesteillä FPS:ssä 31 ottelun verran. Niissä raamikas (189cm/84kg) hyökkääjä on tehnyt 24 tehopistettä.

KeuPalle puolustaja HIFK:sta ja nippu jatkosopimuksia

KeuPan puolustuskalusto sai täydennystä liigakentiltä, kun HIFK:n organisaatiossa kaksi edelliskautta kiekkoillut Joona Lehmus teki sopimuksen keuruulaisryhmän kanssa. 22-vuotias puolustaja pelasi kahden edelliskauden aikana 26 liigaottelua, joissa merkkautti tehot 1+2. Menneellä kaudella pelejä tuli vyölle myös Mestiksessä, kun LeKi-kasvatti luuti Kiekko-Vantaan takalinjoilla 22 ottelussa tehoin 1+8. 

Keuruulaisjoukkue solmi lisäksi kolme jatkosopimusta, kun joukkueessa jatkavat Mikko Lahtinen, Jani Siekkinen sekä Miiro Linjala.

Lahtista voi luonnehtia todelliseksi KeuPa-ikoniksi, sillä tuleva kausi on 28-vuotiaalle puolustajalle jo kahdeksas keuruulaisryhmässä ja Mestis-pelejä on vyöllä yhteensä 407. Viime kaudella hän oli myös joukkueen kapteeni.

Hyökkääjän roolissa aiemmin pelannut Siekkinen puolestaan paikkaili viime kaudella puolustustakin ja nyt alkavalle kaudelle 26-vuotiaan pelurin pelipaikka vaihtuu pysyvästi takalinjoille. Varakapteenin tehtävääkin hoitanut Siekkinen teki menneellä kaudella 38 ottelussa tehot 4+10. 

Linjala kuului viime kaudella myös keuruulaisten runkohyökkääjiin. 23-vuotias keskushyökkääjä oli joukkueen kolmanneksi paras pistemies ja teki 40 ottelussa Mestis-uransa ennätyspisteet 11+17.

Hermes teki jatkoja nuorilleen

Hermes teki jatkosopimukset kolmen oman nuorensa kanssa. Viime kaudella kokkolaisryhmän U20-joukkueessa pelanneet maalivahti Aleksi Korpela, puolustaja Jose Seppälä ja hyökkääjä Juho Vehkalahti jatkavat joukkueessa.

Kolmikosta 20-vuotias Seppälä on päässyt tunnustelemaan myös miesten pelien vauhtia neljän Mestis-ottelun verran, jonka lisäksi hän kävi menneellä kaudella viiden ottelun verran lainalla Suomi-sarjassa. U20 Mestiksessä Seppälä kokosi 33 ottelussa tehot 2+19.

Oululaislähtöinen Vehkalahti takoi U20 Mestiksessä viime kaudella hurjaa tulosta. 21-vuotias hyökkääjä sijoitui koko sarjan pistepörssissä toiseksi iskettyään 42 otteluun huimat tehot 39+44.

Ulkomaan kentät kutsuvat Mestis-pelureita

Mestiksestä pelaajia suuntaa myös ulkomaan kentille. Keskiseen Eurooppaan matkaavat Hermeksessä viime kaudella esiintynyt italialaishyökkääjä Thomas Galimberti sekä TUTO-puolustaja Daniel Takkunen. Galimbertin seura on Itävallan monikansallista ICEHL:ää pelaava italialaisseura HC Pustertal, kun taas Takkunen jatkaa uraansa Ranskan kakkostasolla pelaavassa Strasbourgissa.

Urallaan lähes 300 Mestis-ottelua pelannut, kaksi edelliskautta RoKin takalinjoilla luutinut Paavo Tyni puolestaan suuntaa seuraavaksi Unkariin. 27-vuotias puolustaja kiekkoilee tulevalla kaudella Erste Ligassa pelaavan Ferencvárosi TC:n riveissä.

Hokkia kolmella edelliskaudella edustanut Jesper Henriksson siirtyy pelaamaan Puolan pääsarjaan KH Torunin miehistöön. Joukkuekaverina puolalaisjoukkueessa on Suomessakin juniorivuosinaan pelannut virolaishyökkääjä Robert Arrak, joka oli Henrikssonin joukkuetoverina myös Jokerien U20-joukkueessa. Torunia luotsaa puolestaan Juha Nurminen, joka oli Hokin apuvalmentajana kaudella 2021-22.

TUTOssa, KeuPassa ja Ketterässä kolmen viime kauden aikana Mestis-pelejä pelannut Tomi-Petteri Ansio matkaa puolestaan Suomenlahden eteläpuolelle Viroon ja pelaa tulevalla kaudella HC Panterissa, jonka päävalmentajana aloitti Mikko Mäenpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle