KalPa vahvistaa alakertaansa Tšekin mestarilla − "Lukáš on meidän pelitapaamme hyvin istuva monipuolinen puolustaja"

LIIGA / Uutinen
KalPa vahvistuu puolustajalla.
Kuva © Jarno Hietanen
27- vuotias Lukáš Kaňák on tehnyt yksivuotisen sopimuksen KalPan kanssa. Hän juhli maansa pääsarjamestaruutta toissa kaudella.

KalPa tiedotti torstaina tehneensä yksivuotisen sopimuksen tšekkiläispuolustaja Lukáš Kaňákin, 27, kanssa. Hän oli toissa kaudella voittamassa kotimaansa pääsarjan mestaruutta HC Oceláři Třinecissä, jonne hän siirtyi kesken kauden HC Plzenistä. Hän pelasi mestariryhmässä kuusi runkosarjaottelua tehoin 1+1=2 ja 15 pudotuspelikamppailua tehoin 2+2=4.

Viime kauden Kaňák kiekkoili HC Kometa Brnossa, jossa hän teki 40 runkosarjaottelussa 1+5=6 pistettä ja kuudessa pudotuspelissä syötti yhden osuman.

− Lukáš on meidän pelitapaamme hyvin istuva monipuolinen puolustaja, joka on juuri parhaassa urheilijan iässä. Hän on rutinoitunut pelaaja, Tšekin mestari ja maajoukkuepuolustaja Kari Jalosen johtamasta Tšekin maajoukkueesta. Lukáš tuo puolustukseemme vakautta ja vaihtoehtoja. Totta kai hän tuo joukkueeseen myös lisää leveyttä, jotta kestämme paremmin mahdollisia poissaoloja, kertoo KalPan urheilujohtaja Anssi Laine.

Puolustaja on nähty myös aikuisten maajoukkueessa. Keväällä 2022 hän pelasi muutamia otteluita Kari Jalosen valmentamassa ryhmässä. Kaňák on 174-senttinen ja 78-kiloinen pelaaja.

Kaňákin hankinnan myötä KalPan joukkue on valmis liigakauteen, kertoo urheilujohtaja Laine. Hänen mukaansa kuopiolaisten puolustus on sekoitus kokemusta ja nuoruutta, ja peräpää on kasattu liikkuvaa peliä ajatellen sekä Liigan ensi kauden sääntölinjaukset huomioiden.

» Lähetä palautetta toimitukselle