Kiekko-Espoo kiinnitti kaksi kanadalaispeluria

LIIGA / Uutinen
Peter Quenneville on käväissyt SaiPassa.
Kiekko-Espoo on tehnyt sopimukset kanadalaishyökkääjien Cameron Hillisin ja Peter Quennevillen kanssa.

Kiekko-Espoo tiedotti tiistaina tehneensä sopimukset kanadalaisten Cameron Hillisin ja Peter Quennevillen kanssa. HIllisin sopimus kattaa ensi kauden, Quennevillen pahvi on kaksivuotinen.

24-vuotias Hillis pelasi viime kaudella pääosin ECHL:n Indy Fuelissa, mutta käväisi muutaman ottelun ajan myös AHL:n puolella. Fuelissa keskushyökkääjä iski 54 ottelussa muhkeat 18+43=61 pistettä. Hän on voittanut urallaan juniorisarja OHL:n mestaruuden ja hänet valittiin viime kaudella ECHL:n tähdistöotteluun.

− Hillis vahvuuksillaan täydentää hyvin Kiekko-Espoon keskushyökkääjä osastomme "kokonaiskemiaa" alkavalla kaudella. Hän on todistanut tasonsa tehokkaana OHL ja ECHL-pelaajana ja nyt on aika ottaa seuraava kehitysaskel uralla, kommentoi Kiekko-Espoon Urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits.

SaiPassa kaudella 2017−18 piipahtanut Quenneville, 30, on viettänyt kaksi edelliskautta Norjan pääsarjassa Storhamarin joukkueessa. Viime kaudella hyökkääjä teki 43 runkosarjaottelussa 33+39=72 pistettä. 14 pudotuspelimittelöä kartuttivat saldoa 10+6=16 pisteellä. Storhamar voitti Norjan mestaruuden ja Quenneville saavutti maali- sekä pistepörssien ykkössijat.

− Peterillä on tuloksentekijänä jo vankat näytöt Euroopan kaukaloista. Laukaus on tarkka ja terävä. Hän on saavuttanut 30 maalin rajapyykin Tanskan ja Norjan liigoissa sekä myös Saksan DEL2 tasolla, sanoo Hirschovits.

Kiekko-Espoo pelaa ensi kaudella Liigaa. Espoolaisseura sai ehdollisen liigalisenssin viime vuoden lopulla, minkä jälkeinen prosessi johti Mestiksestä nousun varmistumiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle