KooKoon laidoille runsaasti Liiga-kokemusta – Robert Rooba siirtyy mustaoranssiin

LIIGA / Uutinen
Rooba edusti viime kaudella JYPiä.
KooKoo saa kokoonpanoonsa paljon kaivattua kokemusta, kun kouvolalaisryhmä vahvistuu virolaislaituri Robert Rooballa.

KooKoo tiedotti maanantaina solmineensa yksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Robert Rooban kanssa. Maanantaina 31-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä virolainen oli ilman sopimusta uuden kauden alla hänen edustettuaan kahdella viime kaudella JYPiä.

KooKoo on Rooballe Liiga-tasolla kolmas seura. JYPin lisäksi hän on edustanut 12 kautta kestäneellä urallaan Bluesia, jonka junioriputken läpi hän on kulkenut.

Virolainen on iskenyt urallaan 476 runkosarjaottelussa 157 tehopistettä. Hänen tehokkain kautensa nähtiin kaudella 2020–21, kun virolainen tehtaili peräti 30 maalin kauden JYPin paidassa.

Viime kaudella Rooba merkkautti hurrikaaninutussa 11 (4+7) tehopistettä 56 otteluun. Hän aloitti kauden seuran kapteenina, mutta luopui kapteenin virastaan tammikuussa. Kauden päätteeksi hän edusti Viroa I-divisioonan B-lohkon MM-kisoissa, joissa hän merkkautti tehot 5+3 viiteen otteluun. Rooba valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi.

KooKoolla on hankinnan myötä sopimuksen alaisena 15 hyökkääjää ensi kaudelle.

– Rooba tuo kaivattua laajuutta hyökkääjistöömme. Hän on isokokoisena ja vahvana pelaajana (191 cm/95 kg) tärkeä lisä joukkueeseen ja antaa valmennukselle vaihtoehtoja kaikkiin pelitilanteisiin. Uskon, että saamme erittäin motivoituneen pelaajan ja hienon persoonan joukkueeseen, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoo seuran tiedotteella.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. On hienoa kääntää uusi sivu uralla ja sitä kautta nousta pelillisesti takaisin omalle tasolle ja auttaa KooKoota menestymään, kommentoi vuorostaan Rooba samaisella tiedotteella.

» Lähetä palautetta toimitukselle