Liiga-kierros: Ilves järjesti kotonaan murskajaiset, Espoossa merkkipaalujen ilta

LIIGA / Uutinen
Dominik Pavlát torjui murskavoiton Sportista.
Lokakuun ensimmäiset luistimenpiirrot Liiga-jäillä nähtiin tiistaina kolmella paikkakunnalla, kun pisteistä taisteltiin Tampereella, Raumalla ja Espoossa.

Liigan sarjataulukon kärjessä puhtaalla pelillä majaileva Ilves jatkoi voittokulkuaan Nokia-areenalla runnomalla Sportin maanrakoon loppulukemin 7–2. Ottelu käynnistyi keltavihreittäin vauhdikkaasti, kun Daniel Gazdan laukaus upposi vaasalaisten verkkoon jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Maali oli tšekkipakille jo kauden neljäs.

Sport oli vaikeuksissa saada kuteja kohti Dominik Pavlátin vartioimaa kotimaalia, mutta vieraiden Theodor Johnssonin lavasta lähtenyt ensimmäinen laukaus kohti maalia upposi ohi tšekkivahdin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Kotkapaitojen taistelusta ja runsaasta laukausten sumasta huolimatta sarjakärki painoi toisessa erässä kaasupolkimen pohjaan, kun Juuso Könönen ja Šimon Stránský avasivat kauden maalitilinsä kasvattaen johdon päätöserään lähtiessä kahteen maaliin. Erässä tunteita kuohahdutti Ilves-kapteeni Niklas Frimaniin kohdistunut taklaus, jossa puolustajan silmäkulma aukesi. Friman poistui taklauksen jälkeen pukukoppiin, mutta palasi jäälle myöhemmin erässä.

Vieraat mättivät laukauksia päätöserässä kohti Pavlátia, mutta maalit jäivät uupumaan, ja tupsukorvat toteuttivat kliseeksi muodostuneen sanonnan "jos et itse tee, kaveri tekee". Jens Lööke ja Eemeli Suomi heiluttivat päätöserässä tahtipuikkoa ruotsalaisen viimeistellessä tehot 2+2 viime kausien seuraansa vastaan.

Espoossa alkukaudesta merkittäviä otteita esittänyt Petteri Rimpinen merkkautti Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin torjumalla SaiPan kaikki 22 laukausta. Kiekko-Espoosta tuli ensimmäinen joukkue kuluvalla kaudella, joka onnistui iskemään maalin lappeenrantalaisten verkkoon jo ottelun avauserässä.

Avausmaalista vastasi Janne Hämäläinen, jolle maali Liiga-jäillä oli ensimmäinen 2103 päivään. Ennen osumaansa Hämäläinen venytti Liiga-verkkoja viimeksi 29.12.2018, kun hän osui HIFK:n paidassa Kärppiä vastaan.

Ottoville Leppäsen osuma toisessa erässä rauhoitti pelin kulkua ja tarjosi voiton avaimet kaksi edellistä otteluaan hävinneelle Kiekko-Espoolle. Samalla espoolaiset ohittivat SaiPan sarjataulukossa, sillä joukkueet ovat nyt peräkkäisillä sijoilla taulukon kahdeksantena ja yhdeksäntenä.

Raumalla nähtiin Tampereen tavoin kaksi aikaista maalia, kun Lukon Anton Olssonin ja JYPin Mikko Pertun kudit painuivat verkkoihin ottelun neljännellä ja kahdeksannella minuutilla. Pertun laukaus lähti siniviivan tuntumasta, josta se pomppi flipperimäisesti Lukko-hyökkääjä Jami Krannilan kautta ohi Daniel Lebedeffin. Ottelun alusta asti oli selvää, kumpi joukkueista määritti pelin tahdin ja kumpi roikkui perässä, kun kotijoukkue hallitsi kiekkoa huomattavan osan ottelun alusta.

Myös laukaustilasto merkittiin kahden ensimmäisen erän jälkeen Lukon nimiin murskaavin lukemin 21–8. JYPin alkukauden otteluista tuttu kaava toistui siis jälleen, sillä pelillisessä alakynnessä olemisesta huolimatta hurrikaaninutut roikkuivat viimeiselle kymmenminuuttiselle asti Lukon mukana.

Lopulta Lukko katkaisi siivet jyväskyläläisiltä Nuutti Viitasalon ja Henri Ikosen maaleilla. Loppulukemat merkattiin raumalaisten nimiin lukemin 4–2, ja Lukko nousi sarjataulukossa kuudenneksi.