Liiga-kierros: Puolet otteluista jatkoajalle, Sawchukille maali ja ulosajo

LIIGA / Uutinen
John Lethemon venyi huipputorjuntoihin.
Kuva © Kari Koski - kari.koski@jatkoaika.com
Vain puolet kierroksen otteluista saatiin ratkaistua varsinaisella peliajalla. Kolme pistettä matkasivat Hämeenlinnaan, Ouluun ja Raumalle.

Kierroksen kärkiottelussa oli energiaa, kun KalPa ja HIFK kohtasivat lähes loppuunmyydyssä Niiralan Montussa. Iiro Pakarinen rikkoi komeasti yhden kauden maaliennätyksensä ja teki ottelussa hattutempun. Pakarinen taituroi ottelun kaksi ensimmäistä maalia, joista jälkimmäisen alivoimalla. KalPa onnistui kaventamaan Lasse Lappalaisen kauden ensimmäisellä maalilla, ja Jaakko Rissanen vei kotijoukkueen jo johtoasemaan. Pakarinen onnistui kuitenkin hilaamaan HIFK:n vielä tasoihin. Ronald Knotin 3–4 jatkoaikamaalin turvin kaksi pistettä matkasi Helsinkiin.

Kärpät onnistui katkaisemaan tappioputkensa 3–2-voitolla KooKoosta. Liigauransa ensimmäisen maalin tehnyt Sisu Yliniemi vei Kärpät 1–0-johtoon ensimmäisessä erässä. Yliniemi kuittasi ottelusta tehot 1+1. KooKoo kavensi toisessa erässä Riley Sawchukin kauden kahdeksannella osumalla. Sawchukin ottelu päättyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin pelirangaistukseen, kun hän taklasi Kärppien Arttu Paasoa päähän.

Raumalla Ässät oli pitkään kiinni toisessa peräkkäisessä Satakunnan derbyn voitossa Lenni Hämeenahon avauserän maalilla. Päätöserän puolessavälissä Lukon maalivahti John Lethemon nollasi peräkkäisillä huipputorjunnoillaan Dylan Fabren ja Kasperi Ojantakasen. Edellisessä erässä Lethemon oli selvinnyt säikähdyksellä, kun Ässien Radek Kučeříkin siniviivan takaa upottama maali hylättiin paitsiona. Kolmanteen erään 0–1-tappioasemassa lähtenyt Lukko takoi erän alkuminuuteilla peräti neljä maalia ja voitti paikalliskamppailun 4–1.

HPK:n ja TPS:n ottelu oli kahden joukkueen tasainen vääntö sarjapisteistä, joka päättyi HPK:n 2–0 voittoon. Toisessa erässä ottelu heräsi henkiin Jesse Kiiskisen sipaistessa kauden seitsemännen maalinsa TPS:n maalin edustalta. Osuman alusti terävän kiekonkatkon siniviivalla tehnyt Sami Päivärinta. Ottelun pelottavin hetki koettiin hieman aiemmin, kun Lukas Wernblom sai ikävän näköisesti kiekon päähänsä HPK-pelaajan laukauksesta. TPS viritteli kolmannessa erässä tasoitusta muutamalla huippupaikalla, muttei onnistunut ohittamaan kauden ensimmäisen nollapelin pelannutta Sami Rajaniemeä kertaakaan.

Pelicansin Jonas Enlundin sekä JYPin Jesse Pulkkisen kauden avausmaalit jäivät varsinaisen peliajan ainoiksi osumiksi Lahdessa. Loukkaantumisen takia sivussa olleelle Pulkkiselle lauantain ottelu oli vasta kauden toinen. Ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailusta, josta JYP nappasi 1–2 voiton Valtteri Ojantakasen maalilla.

Sportin ja Tapparan välinen ottelu ratkottiin niin ikään pitkän kaavan kautta. Tappara siirtyi ensimmäisessä erässä johtoon Kristian Tanuksen ylivoimamaalilla. Erän lopulla Sportin Anton Stråka istui kaksiminuuttista huitomisesta, kun Veli-Matti Savinainen niittasi Tapparan jo 2–0-johtoon. Ottelun edetessä Sport onnistui kuitenkin kampeamaan tasoihin Simon Hjalmarssonin ja Theodor Johnssonin osumilla. Lopulta ottelu ratkaistiin voittomaalikilpailussa, josta Tappara nappasi voiton Nicholas Halloranin 2–3 maalilla.