Naisten pääsarjan nimi muuttuu − Auroraliiga tähtää ammattimaisuuteen ja katsojakokemuksen parantamiseen

Auroraliiga / Uutinen
Naisten Liiga jää sarjan nimenä historiaan.
Alkavalla kaudella ei pelata enää Naisten Liigaa, vaan naisten pääsarja kantaa jatkossa nimeä Auroraliiga.

Naisten pääsarja tunnetaan alkavasta kaudesta lähtien nimellä Auroraliiga. Tiedotteen mukaan syy Naisten Liigan nimen vaihtamiseen on tavoite tehdä sarjasta ammattimaisempi, kansainvälisen tason liiga. Nimenvaihdoksen taustalla ovat myös tasa-arvoperusteiset seikat. "Nyt on aika pelata jääkiekkoa ilman etuliitettä", todetaan tiedotteen otsikossakin viitaten sukupuoleen viittaavan termin poistumiseen. Sarjan uusi nimi sopii yhteen myös Aurora Borealis -pokaalin nimeä kantavan mestaruuspystin kanssa.

− Nimen ja brändin päivittäminen on pitkän pohdinnan ja uurastuksen tulos sekä tärkeä symbolinen teko – nyt on jo korkea aika pelata jääkiekkoa ilman etuliitteitä. Nimenmuutos ei kuitenkaan yksinään riitä. Muutos vaatii pitkäjänteistä työtä tavoitteidemme saavuttamiseksi, sanoo tiedotteessa nykyisen Auroraliigan johtaja Henni Laaksonen.

Naisten pääsarja on paininut pitkään pienten resurssien ja kehitystyöhön sitoutumisen puutteesta, mikä on heijastunut myös naisten jääkiekon kiinnostavuuteen, tiedotteessa sanotaan. Auroraliigan myötä uusia sponsoreita on tarkoitus hankkia aiempaa enemmän, jossa on jo jossain määrin onnistuttukin.

Myös pääsarjajoukkueiden pelaajia on osallistettu muutosprojektiin muiden toimijoiden ja taustavoimien ohella.

− On ollut mahtavaa olla mukana uuden Auroraliigan kehitystyössä yhdessä muiden pelaajien ja joukkueiden kanssa. Meille on tärkeää olla turvallinen yhteisö ja poistaa kynnyksiä lajin pariin – uusilta pelaajilta, katsojilta ja jopa niiltä, jotka eivät aiemmin ole välttämättä kokeneet urheiluyhteisöä omakseen. Haluamme tarjota heille samaistuttavat arvot sekä huippuviihdettä, kertoo Auroraliigan Kiekko-Espoon riveissä kiekkoileva Reetta Valkjärvi tiedotteessa.

Tiedotteessa muistutetaan myös siitä, että naisten pelaamaa jääkiekkoa nähdään alkavalla kaudella MTV Katsomo -palvelusta. Auroraliigan tavoitteena on kehittää katsojakokemusta paitsi kotikatsomoissa, myös paikan päällä jäähalleilla. Auroraliigan runkosarjan ensimmäinen ottelu pelataan 6. syyskuuta Turun Gatorade Centerissä ja siinä kohtaavat TPS ja Kiekko-Espoo. Ottelu näytetään MTV Katsomon lisäksi Subilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle