Niclas Lucenius siirtyy Romanian kiekkosuuruuteen

Muut Sarjat / Uutinen
Lucenius pelasi viimeisimmällä Liiga-kaudellaan Sportissa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Kokeneen hyökkääjän ura jatkuu eksoottisessa kiekkomaassa.

Niclas Lucenius, 35, on tehnyt yksivuotisen sopimuksen romanialaisen SC Csíkszeredain kanssa.

Seura pelaa kahdessa sarjassa: Erste Ligassa, jossa on joukkueita Unkarista ja Romaniasta, sekä Campionatul National de Seniorissa, jossa pelaa ainoastaan romanialaisia seurajoukkueita. Csíkszeredain lisäksi kahdessa sarjassa pelaavat myös romanialaiset CSM Corona Brasov ja Gyergyói HK.

Konkari pelasi Liigassa vielä kaudella 2020–21 Sportin paidassa. Tämän jälkeen Lucenius lähti tutustumaan Eurooppaan DELin, AlpsHL:n ja Ligue Magnusin kautta Slovakiaan. Hyökkääjä on pelannut viimeisellä kahdella kaudellaan ainoastaan 25 runkosarjaottelua sekä 16 pudotuspeliottelua.

Pelaaja on tullut aiemmalta uraltaan tutuksi erityisesti 12 Liiga-kaudeltaan, joiden aikana hän pelasi 428 runkosarjaottelua tehoin 86+147. Pudotuspeleissä Lucenius pelasi 45 ottelua, joissa hän teki kahdeksan maalia ja syötti 14.

Lucenius on päässyt urallaan myös mestaruuksien makuun. Hän juhli HPK:n riveissä keväällä 2019, ja 2023 kultaa tuli Ranskasta Rouen Dragonsin riveistä.

SC Csíkszeredai on romanialaisen jääkiekon kestomenestyjä, joka on voittanut yhteensä 17 romanianmestaruutta, 15 cup-mestaruutta sekä myös neljä Erste Ligan mestaruutta. Viime kaudella seura hävisi Romanian sarjan finaalin ja Erste Ligan välierät. Keväällä 2022 seura juhli tuplamestaruutta.

Uutista muokattu 29.8.2024 kello 18.17: Luceniuksen Liiga-mestaruuden joukkue ja vuosi korjattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle