TPS hankki leveyttä palkkaamalla pelikiellon saaneen Knuutisen loppukaudeksi – "Sydän pomppasi kurkkuun"

LIIGA / Uutinen
IPK:ssa kolmannen kautensa aloittanut hyökkääjä ehti jo viime viikolla pelata TPS-paidassa kaksi ottelua.
Kuva © Timo Savela
Lainalla TPS:n riveissä pelannut laitahyökkääjä Henri Knuutinen on tehnyt loppukauden sopimuksen joukkueen kanssa.

Turun Palloseura kertoo päässeensä sopuun Mestis-joukkue Iisalmen Peli-Karhujen kanssa Henri Knuutisen pelaajasiirrosta turkulaisseuraan. 26-vuotias hyökkääjä on solminut kuluvan kauden kattavan Liiga-sopimuksen.

– Olen tosi innoissani, että pääsin tänne loppukaudeksi – tosi hyvä fiilis. En kyllä odottanut tällaista, että yhtäkkiä tulee soitto ja kysytään, että pääsisitkö tulemaan. Sydän pomppasi kurkkuun, kun näin, että Tommi Miettinen soittaa. Alkukausi oli itselleni ihan hyvä, ja nyt pääsin tänne näyttämään taitojani, hyökkääjä kuvailee motivaatiotaan.

– Tämä on ollut aika hieno homma. Haluan tuoda joukkueeseen fyysisyyttä ja olla sellainen pelaaja, kenet pystyy heittämään kentälle milloin vain. Tavoitteeni on olla hyvä puolustamisessa, mutta myös tuoda apuja hyökkäyssuuntaan.

Ennen tätä kautta KalPassa 118 Liigan runkosarjaottelua tehoin 5+13=18 pelannut Knuutinen pelasi alkukaudella IPK:ssa seitsemän ottelua ja viimeisteli pisteet 3+5. TPS:ssa pelaaja viiletti viime viikolla joukkueen nelosketjun laidalla kaksi ottelua ilman tehopisteitä.

– Joukkueen loukkaantumistilanne on haastava, vaikkakin odotamme useiden pelaajien palaavan maajoukkuetauon aikoihin. Leveyden hankkiminen muualta oli tässä tilanteessa edelleen ajankohtaista. Jere Henrikssonin kanssa ei päädytty sopimukseen. Markus Oden on puolestaan edelleen sivussa, ja hänen kohdallaan päätöksenteko tryoutin osalta siirtyy siihen asti, kunnes hän on täysin pelikunnossa, urheilujohtaja Rauli Urama kommentoi TPS:n pelaajatilannetta.

– Knuutinen kävi näyttämässä taitonsa, ja valmennusjohto näki hänet hyvänä lisänä joukkueeseen. Saavutimme IPK:n kanssa sopimuksen, että hän jatkaa loppukauden kanssamme.

Knuutinen sai toistaiseksi viimeisessä IPK-ottelussaan viime lauantaina ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta, josta määrättiin tänään yhden ottelun pelikielto. Hyökkääjä kärsii pelikieltonsa keskiviikon Mestis-kierroksella, ja sopimus TPS:n kanssa astuu voimaan virallisesti torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle