Devils kukisti Senatorsin kolmannen kerran

New Jersey Devils voitti eilisessä iltapäiväpelissä Ottawa Senatorsin 5-2. Devils otti voitollaan 3-1-sarjajohdon ja on enää voiton päässä Stanley Cup-finaaleista.

Ottawa oli avauserässä niskan päällä vieden laukaukset luvuin 11-3, mutta Martin Brodeur Devils-maalilla torjui tuurilla ja taidolla. Devils kuitenkin pisti punalampun ensimmäisenä töihin, kun Grant Marshall tykitti kiekon ohi Patrick Lalimen Senatorsin maalinperukoille. Maali syntyi ylivoimalla, kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia.

Avauserää oli jäljellä enää 15 sekuntia, kun Senators onnistui tasoittamaan. Puolustaja Karel Rachunek yllätti Brodeurin kääntölaukauksellaan Senatorsin pienen painostuksen päätteeksi ja erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Toisessa erässä Senatorsilla oli kaikki mahdollisuudet ottaa ottelun komento haltuun, kun Devilsin peli oli sekaisin Senatorsin myllyttäessä. Kuitenkin ainoastaan Vaclav Varada onnistui Brodeurin ohittamaan. Tilanteessa kentän toinen laita oli jätetty täysin tyhjäksi, ja Varadalla oli helppo työ nousta maalille ja laukoa kiekko ohi Brodeurin.

Ennen tuota maalia Senatorsilla oli hyvä tilanne, jossa Brodeur oli jo jäissä makuuasennossa, mutta Senatorsin Magnus Arvedsson laukoi kiekon suoraan Brodeurin käsivarteen.

Erän loppupuolella Devilsin Jay Paldolfo pääsi puolittain yksin vastakkain Patrick Lalimen kanssa ja laukoi kiekon Lalimen kainalon alta maaliin.

Kolmas erä olikin Devilsin hallintaa ja joukkue iskikin kolmesti ennen päätöserän puoliväliä. Ensimmäinen osuma tuli jo 41 sekunnin pelin jälkeen, kun Jeff Friesen ohjasi Brian Rafalskin laukauksen Lalimen jalkojen välistä maaliin.

Nelisen minuuttia myöhemmin Patrick Elias ampui Devilsin jo 4-2-johtoon ja tästä kolme minuuttia myöhemmin John Madden lisäsi Devils-johdon 5-2-lukemiin alivoimalla.

Devilsin Brodeur torjui ottelussa 26 laukausta, ja Senatorsin virkaveli Lalime selvisi 15 torjunnalla.

Devils ei ole hävinnyt otteluakaan kotihallissaan Continental Airlines Arenalla tämän vuoden pudotuspelien aikana. Devils on pelannut kahdeksan kotiottelua.

Ottelusarjan viides peli pelataan maanantaina Ottawassa.