KJT:lle rökälevoitto kauden viimeisessä kotiottelussa

Illan ottelussa KJT sai vieraakseen Jokipojat Joensuusta. Lähtökohdat otteluun olivat joukkueilla aivan erilaiset. Jokipojat oli jo menettänyt mahdollisuutensa nousta Mestikseen, kun taas KJT:lle voitto oli elintärkeä kamppailussa ensikauden sarjapaikasta. Motivoituneempi kotijoukkue otti lopulta pisteet numeroin 9-4. Järvenpääläisten kapellimestarina hääri Toni Mustonen saalistaen tehot 2+3.

Ottelu oli alusta lähtien KJT:n hallintaa. Vain muutamia sekunteja ottelun aloituksen jälkeen oli Kai Öhberg aivan yksin kiekon kanssa Jokipoikien maalilla. Ranneveto meni kuitenkin maalia vartioineen Marko Mäkkelin hanskan kautta ohitse.

Kauan ei kuitenkaan kestänyt, kun Mäkkeli joutui poimimaan kiekon ensimmäisen kerran maalistaan. Erän kolmannella minuutilla KJT sai ylivoimalla lupaavannäköisen pyörityksen aikaiseksi. Mikko Sairanen sai Matti Luomalta kiekon siniviivalle. Sairasen tarkka laukaus viuhui Jokipoikien maalin alakulmaan.

Erä jatkui KJT:n vyöryttäessä hyökkäyksiään vierasjoukkueen alueelle. Seuraavaa maalia saatiin kuitenkin jonkin aikaa odotella. Vihdoin 13. minuutilla KJT onnistui lisäämään johtoaan. Jokipojilla oli vaihto kesken ja Jani Taanosen vapauttavasta syötöstä pääsi Toni Mustonen nokikkain Marko Mäkkelin maalille. Mustosen tarkka laukaus sujahti Mäkkelin haarojen välistä sisään.

Heti seuraavalla minuutilla Jokipojat sai erän ensimmäisen paikkansa KJT:n jäähyillessä. Lyhyen ylivoimapyörityksen päätti Aki Piiroinen löysällä rannelaukauksella. Maskiton laukaus suhahti luvattoman helposti Jaakko Valkaman suojuksista sisään.

KJT ei jäänyt kuitenkaan murehtimaan vastustajan avausmaalia, vaan heti seuraavassa vaihdossa Toni Mustonen lisäsi johdon kahteen maaliin. Jani Taanonen toi kovan vääntämisen jälkeen kiekon maalinkulmalle. Rystysyöttö löysi maalin edestä Mustosen, joka jatkoi kiekon suoraan yläkulmaan.

KJT onnistui vielä erän lopussa lisäämään johtonsa kolmeen maaliin. Marko Mäkkeli torjui eteensä Mikko Sairasen siniviivavedon. Pekka Nöyränen nappasi maalivahdista ponnahtaneen kiekon ja kiersi maalin takaa toiselle kulmalle laittaen kiekon tyhjään maaliin.

Erä oli pitkälti kotijoukkueen hallintaa. Jokipojista kontrolloituja hyökkäyksiä sai aikaiseksi ainoastaan kolmikko Sami Puruskainen, Olli Nissinen ja Jani Lahtinen. Muiden kenttien työskentely oli suurimmassa määrin KJT:n pelin rikkomista.

Tehotonta pyörittämistä

Toisen erän alussa vierasjoukkueella oli mahdollisuus kaventaa ottelu heti ensimmäisellä minuutilla. Jaakko Valkama yritti väkisin avata peliä ja avauskiekko ponnahti maalin eteen Sami Puruskaiselle. Puruskainen ei kuitenkaan onnistunut käyttämään yllättävää tilannetta hyväkseen, vaan Valkama ehti korjaamaan virheensä.

Erä jatkui pitkälti KJT:n hallinnassa. Melkein jokainen KJT:n hyökkääjä pääsi vähintään kerran kokeilemaan Mäkkelin torjuntarefleksejä. Erän luonnetta kuvaakin hyvin maalivahtien torjunnat, joita vierasjoukkueelle tuli toisessa erässä peräti 25.

Siinä missä KJT ei onnistunut, Jokipojat onnistui. Erän puolivälin tienoilla vierasjoukkue sai ylivoiman Patrik Lostedtin istuessa jäähyaitiossa. Olli Nissinen sai kiekon b-pisteen kaarella. KJT:n puolustajien ahdisteluista huolimatta hän löysi syötöllään Jani Lahtisen maalinsuulta. Lahtinen laittoi hallitusti harhautuksen jälkeen kiekon maalin takakulmaan.

Hanat aukeaa

Kolmannessa erässä KJT sai vihdoin maalihanat aukeamaan kunnolla. Joukkueella oli ollut jo toisessa erässä useita paikkoja ratkaista ottelu lopullisesti.

Heti erän alussa KJT:lla oli lähes puolitoista minuuttia aikaa pelata viidellä kolmea vastaan. Sekä Toni Mustosella että Mikko Sairasella oli mahdollisuudet siirtää kotijoukkue kolmen maalin johtoon. KJT-pelaajien vedot suuntautuivat kuitenkin edelleen päin Mäkkeliä ja ylivoima kuivui lopulta kasaan

Alivoimalla järvenpääläiset saivat lopulta maalihanat auki. Jaska Vilenin istuessa jäähyaitiossa onnistui Matti Lievonen siirtämään KJT:n kolmen maalin johtoon. Joensuulaispuolustajan laukaus osui suoraan Toni Mustosen luistimeen. Mustonen karkasi Lievosen kanssa kahdella yhtä vastaan- hyökkäykseen. Mustonen onnistui kääntämään kiekon laidasta Lievoselle, jonka tarkka laukaus meni Mäkkelin haarojen välistä sisään.

KJT:n kuudes maali tuli erän seitsemännellä minuutilla Lievosen ollessa jälleen asialla. Jani Taanonen heitti nappisyötön maalin takaa maalin eteen Lievoselle. Laukaus suoraan syötöstä upposi jälleen patjojen välistä maalin perukoille.

Tässä vaiheessa ottelu oli ratkennut ja molemmat joukkueet puolustivat erittäin laiskasti. Lisäksi kummankaan joukkueen maalivahti ei oikein ollut vireessä, joten siksi viimeisessä erässä nähtiin vielä useampi maali.

Jokipoikien 6-3-kavennus tuli tasavajaalla erän puolessa välissä. Juha Nissinen antoi syötön Lasse Leppäselle täyteen vauhtiin. Leppänen pääsi yksin läpi ja laittoi kiekon harhauttamalla Valkaman selän taakse.

Järvenpääläiset kuittasivat vierasjoukkueen kavennuksen heti seuraavassa vaihdossa. Pekka Nöyränen voitti hyökkäyspään aloituksen Kai Öhbergille, jonka rannevippaus upposi maalin yläkulmaan.

Maali-iloittelu jatkui erän 15. minuutilla. Olli Nissinen nousi kulmasta komeasti maalinkulmalle ja laittoi rystysutaisun Jaakko Valkaman patjojen kautta maaliin.

KJT:n kaksi viimeistä maalia olivat varsin noloja Jokipoikien maalivahti Marko Mäkkelille. Kahdeksas maali syntyi Patrik Lostedtin maskittomasta siniviivalaukauksesta. Mäkkeli onnistui ihmeenkaupalla imuroimaan löysän vedon sisään. KJT:n yhdeksäs maali nähtiin Fredrik Varan nousun päätteeksi. Varan löysä kuti löysi tiensä maaliin Mäkkelin patjojen välistä.

Huomioita

Molempia joukkueita painoi selvästi kiivas ottelutahti. Ottelun tempo ei noussut missään vaiheessa erityisen kovaksi. Jokipojille ottelu oli selvästi pakkopullaa, sillä menetettyään mahdollisuudet nousuun ei joukkue varmasti ole kovinkaan motivoitunut kiusaamaan isompiaan.
KJT:n parhaimmistoa oli tänään ehdottomasti kolmikko Jani Taanonen- Toni Mustonen- Matti Lievonen. Lievonen oli nostettu puolustajantontilta takaisin hyökkääjäksi ja hän selvästi nautti pelaamisestaan. Taanosen ja Mustosen nopeus oli monessa kohdin liikaa vierasjoukkueen puolustajille.

Jokipojista parhaimmistoa oli Olli Nissinen. Nissinen lisäksi Jani Lahtinen oli näkyvässä roolissa. Puolustajista eniten huomiota herättivät Arttu Käyhkö ja Aki Piiroinen.