Pitkän kaavan mukaan Savonlinnassa

Nuutinen jatkoi maalitehtailuaan.
SaPKo ja KooKoo pelasivat lauantaina ottelun, jonka voittaja oli selvillä yli kaksi ja puoli tuntia avauskiekon pudottamisesta. Lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen paremmuus ratkaistiin voittomaalikilpailussa, jonka kotijoukkue käänsi Iiro Vehmasen johdolla edukseen. Lopputulos kirjattiin Talvisalossa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Lähtökohdat otteluun olivat selvät. SaPKo pelaa loppurunkosarjan omia pudotuspelejään yrittäessään kammeta itsensä pudotuspeliviivan yläpuolelle. KooKoo taas on tukevasti viivan päällä, eikä peli ollut sille niin tärkeä vaikka Kouvolan ylpeys kotiedusta taisteleekin.

Avauserä tarjosikin savonlinnalais- ja mukavan sankoin joukoin paikalle saapuneille kouvolalaisfaneille vauhdikasta kiekkoa. Pässipaidat olivat aavistuksen niskan päällä ja saivat yrittää maalintekoa kahdesti ylivoimallakin, mutta ainoa maalintekijä ensimmäisessä erässä oli KooKoon Pasi Salonen.

Salonen iski oranssivalkoiset johtoon kellojen näyttäessä aikaa 12.49 Aatu Hämäläisen tarjottua maalin eteen vapaaksi jääneelle Saloselle kiekon sellaiseen paikkaan, ettei mies erehtynyt. KooKoon maalilla Mikko Rämö pelasi hyvän erän venyen kahdentoista laukauksen tielle.

Toisessakin erässä SaPKo oli hallitsevampi osapuoli ja se alkoi näkyä myös tulostaululla. Sinipaidat ehtivät hukata jo kaksi ylivoimaa, ennen kuin kevättä kohden hyvään vireeseen äitynyt Mikko Nuutinen alkoi heiluttaa tahtipuikkoa.

Ensin Nuutinen napautti ei kovalla, mutta tarkalla rannelaukauksella kiekon Rämön vartioiman maalin vasempaan alakulmaan miehen tullessa juuri poispäin samaisesta kulmasta toisen erän vanhettua reilut 12 minuuttia.

Viisi minuuttia myöhemmin asialla oli jälleen Nuutinen, joka sai Kristian Ruismalta syötön hyökkäysalueen keskelle, ja huonosta asennosta huolimatta tulinen rannelaukaus upposi yläriman kautta sisään.

KooKoo ei saanut erän aikana kunnollisia maalipaikkoja luotua oikeastaan ollenkaan lukuunottamatta erän lopun ylivoimaa, jossa ilman Antti Leskisen hienoja venymisiä se olisi tullut vääjäämättä tasoihin.

Summerin soitua KooKoon Jan-Mikael Juutilainen laukoi kiekon vielä SaPKon rysään aiheuttaen pitkän torikokouksen, jossa pääpukareina olivat SaPKon Iiro Vehmanen ja KooKoon Matt Nickerson. Ainoa rangaistu pelaaja oli kymmenen minuutin käytösrangaistuksen saanut Juutilainen, mutta hässäkkä latasi joukkueisiin ja kannattajiin hyvin sähköä kolmatta erää silmälläpitäen.

Pelin luonne kääntyi päälaelleen

Kolmannen erän alussa SaPKolla oli erinomainen tilaisuus naksutella hieman vieraiden selkärankaa ja mennä kahden maalin johtoon, kun se pääsi pelaamaan lähes puolitoista minuuttia viidellä kolmea vastaan. Nuutinen oli lähellä tempaista jo illan kolmannen osumansa puolittain tyhjänä ammottaneeseen maaliin, mutta Rämö venyi todelliseen "gamesaveriin".

Hiukan ennen erän puoliväliä nähtiin mielenkiintoinen tilanne. SaPKon Oskar Essén oli lähellä päästä läpiajoon tultuaan ulos jäähyaitiosta, mutta kiekko lipui maalivahti Rämölle asti ja turhautunut Essén kävi jarruttamassa lumet maalivahdin naamalle. Rämö suivaantui puolestaan tästä ja löi Esséniä täydellä voimalla mailalla pohkeeseen. Tuomareiden tuomiot olivat Rämölle kaksi minuuttia huitomisesta ja lääkäriä tilanteen jälkeen tarvinneelle Essénille kaksi minuuttia sukeltamisesta ja päälle kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Molempien joukkueiden fanit kävivät tilanteen jälkeen vuorotellen erittäin kuumana.

Jos kaksi ensimmäistä erää olivat kotijoukkueen hallintaa, kääntyi kolmannessa asetelma täysin päälaelleen. SaPKo alkoi puristaa mailaa, eikä se löytänyt pelaamiseensa enää samaa rytmiä kuin aiemmin. KooKoo taas tykitti laukauksia jatkuvasti SaPKon kohti maalia ja oli muutenkin isäntä kaukalossa.

Palkintonsa se sai kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun se karvasi kiekon itselleen hyökkäysalueella ja Jussi Nättinen pääsi korjaamaan Markus Västilän laukauksen paluukiekon reppuun.

Vehmanen, Vehmanen, Vehmanen...

Kun varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty, mentiin ottelussa jatkoajalle, jonka alussa vierasjoukkue pääsi metsästämään lisäpistettä ylivoimalla, mutta tuloksetta. KooKoo-painotteinen viisiminuuttinen ei maaleja tuottanut joten ottelussa mentiin voittomaalikilpailuun.

SaPKon Nuutisen ja KooKoon Nick Dineenin oltua kolmessa ensimmäisessä parissa ainoat onnistujat meni kilpailu jatkolaukauksille. SaPKon Vehmanen laukoi kotijoukkueen kolme seuraavaa laukausta ja upotti jokaisen kylmäpäisillä ratkaisuilla ohi maalivahti Rämön. KooKoolta Salonen ja Olli Julkunen pystyivät vielä vastaamaan Vehmasen osumiin, mutta Juutilaisen yritys pysähtyi maalikehikkoon.

Näin SaPKo nousi sarjassa jo yhdeksänneksi ja savonlinnalaisten taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu edelleen.

– 40 minuuttia SaPKolta täysin suvereeni esitys hyvällä pelillä, mutta kolmannessa erässä se alkoi hieman puristaa mailaa. Oikea joukkue voitti tänään. Meillä on kuitenkin pelaajia, jotka ovat pelanneet SM-liigassa, niin jonkinlaista vastuuta pitäisi pystyä omasta tekemisestä ottamaan, kommentoi KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi.

– Todella pettynyt olen monien pelaajien henkiseen valmiuteen. Rankkareilla jos toiselta joukkueelta sama kaveri laittaa kolme kertaa sisään, niin kyllä sen joukkueen kuuluukin voittaa. Onneksi saatiin sentään piste plakkariin.

– Hyvä viikko meiltä kokonaisuutena. Napattiin kahdelta kärkijoukkueelta yhteensä neljä pistettä. Toki tänään olisi ollut kolme pistettäkin tarjolla. Hyvä peli kuitenkin meiltä ja siihen päälle vielä huikeat rankkarit.  Meillä on tapana, että se ampuu, joka pistää käden pystyyn. Iiro nosti kätensä kolmesti ja onnistui. Totesi kyllä, että siihen olisi kikat loppuneetkin, veisteli puolestaan SaPKon pääkäskijä Saku Martikainen.